Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Prestige Award. Nyolcadszor!

2017. december 18.

A Doszpod László által 2000-ben alapított Prestige Award-ot 2017-ben 4 kategóriában adtak át. Az ünnepélyes díjátadóra és az azt követő gálavacsorára december 13-án került sor a Kárpátia Étteremben.

Borászat, borétterem, borbár és borsorozat kategóriákban szavazhatott a zsűri a legjobbakra idén. Egy szakmai díjhoz méltóan a szavazásra felkértek szorosan a borszakmai körökből kerültek ki - borszakértők, borszakírók, sommelier-k, gasztronómiai vállalkozók, valamint az elmúlt évek díjazott borászatainak képviselői adták le szavazataikat.

Borászat
A legjobb borászat kategóriában a díjat az Etyeki Kúria Borgazdaság kapta, hozzájuk került egy évre a Prestige Awardot szimbolizáló Bacchus szobor, mint vándordíj. Besenyei Péter és Doszpod László laudációjában egyrészt a borok minőségének és stílusának megbízhatóságát és kiválóságát emelte ki, másrészt azt a fejlődést értékelte, amely a 20 évvel ezelőtti 2 hektáros vállalkozásból mára egy 2 borvidéken is aktív 50 hektáros, modern borgazdaságot hozott létre. Ebben a komoly teljesítményben meghatározó szerep jutott  Ottrubay Istvánnak és Ágnesnek, Matolcsy Sárának, Babarczi Lászlónak, Rudi Krizan-nak és természetesen Mérész Sándornak.

Borétterem
A borétterem kategória díjazottja az egri Macok Bisztró és Borbár (leánykori nevén Imola). Macsinka János és Szternák Péter egy igazi családi vállalkozást vezetnek, meghonosítva egy új gasztronómiai kategóriát, amit ők fine bistro-ként határoznak meg. A kreatív és kifejezetten jóízű menüt egy nagyon igényes helyi borkínálattal egészítik ki, törekedve a teljes harmóniára.
 
Borbár
A borbár kategóriában a díjat a Tar Ferenchez köthető Carpe Diem kapta, ahol a borínyencek mindig találhatnak érdekes tételeket Burgundiából, Champangne-ból, a Rajna vidékéről és Piemont-ból. Az alig több mint egy éve működő borbár az igényes programjaival máris egy elkötelezett törzsvendégkört tudhat magáénak.

Borsor
A Prestige Award ezen új kategóriájában az egyre nagyobb teret nyerő terroir szemlélet jelenik meg. A Figula Borászat 2015-ös Olaszrizling dűlőszelekciója (Sóskút, Sáfránkert, Lőcze, Száka, Öreghegy, Gella) ennek a terroirgazdálkodásnak kiemelkedő példája.
 
Doszpod László gratulált valamennyi díjazottnak és megköszönte a díj támogatóinak (Kárpátia Étterem - Niklai Ákos, Mezei Tamás, Progast - Vig Bence, Pauker Nyomda - Vértes Gábor, Best of Budapest & Hungary és Diplomacy & Trade - Freed Péter, Francisck Réka) nagyvonalú felajánlását. – 2018-ban a szakértők továbbra is figyelik a borpiac eseményeit, annak érdekében, hogy a jövőben is megalapozott döntések szülessenek a Club mottójának szem előtt tartásával, miszerint: „Ahol nem szabad a bírálat, ott nem édes a dicséret!” – zárta ünnepi beszédét Doszpod László.
 
A díjátadót követően a gálavacsorán - a hagyományokhoz híven - a Prestige Award előző évi (Disznókő) és az aktuálisan díjazott (Etyeki Kúria) szortimentjéhez készültek az ételek, ahol az ünneplés mellett a vendégeknek lehetőségük volt a borászatok és az egyes borok részletesebb megismerésére is.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO