Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Párizsi magyar szobrászok munkái a Kálmán Makláry Fine Arts Galériában

2021. június 22.

Az École de Paris (Párizsi iskola) művészcsoport magyar tagjainak szobraiból nyílt kiállítás a budapesti Kálmán Makláry Fine Arts Galériában (KMFAG).

A galéria Magyar Párizs elnevezésű kiállítás-sorozata eddig elsősorban franciaországi magyar festők munkáit mutatta be, most azonban a szobrászok alkotásaira fókuszál.
    Az École de Paris tagjai közé különböző korszakokban olyan világhírű művészek tartoztak, mint Pablo Picasso, Marc Chagall, Amedeo Modigliani, Jóan Miró vagy Hans Arp.
    A művészcsoport kiemelkedő magyar tagjai közül Miklós Gusztáv, Csáky József, Beöthy István, Anton Prinner, Sylvester Katalin, Victor Román és Szabó László 1930-as évektől készült alkotásai láthatók a Falk Miksa utcai kiállítótérben.
    A bemutatott fa- és bronzszobrok jellemzően a 20. század eleji avantgárd irányzatok, főleg a szürrealizmus, a kubizmus vagy az art deco és más absztrakt stílusok jegyeit mutatják fel - közölte a KMFAG.
    Az összegzés szerint a magyar közönség most először találkozhat ezekkel a szobrokkal, melyek közül néhányat már többször is kiállították olyan neves nemzetközi múzeumokban, mint a párizsi Pompidou Központ, a Rodin Múzeum, a Musée National d'Art Moderne, vagy a New York-i Metropolitan Múzeum.
    A kiállítás ingyenesen látogatható védettségi kártya bemutatása mellett július 30-ig. A tárlat megtekintéséhez a kmfagallery@gmail.com e-mail címen szükséges regisztrálni.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO