Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Ötcsillagos hotel nyílt Szántódon

2023. április 01.

Átadták az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkot Szántódon. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter az eseményen azt mondta: fontos a szolgáltatások fejlesztése, a magyar gazdaság akkor igazán eredményes, ha az ipar mellett a szolgáltatószektor a legmagasabb színvonalon működik.

    A politikus kiemelte: a szállodaipar komoly fejlődésen ment keresztül Magyarországon az elmúlt években, és nemcsak a fővárosban, valamint a Balatonnál, hanem mindenhol nagy lehetőség előtt áll a következő időkben is, mert "ahol jó színvonalú vendéglátás van, ott nagyot lehet előre lépni".
    Legyen vidéken is minél több hasonló hely hogy a legmagasabb szintű vendéglátást, gasztronómiát, wellnessprogramot biztosítsák a vendégeknek - mondta. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a magyar gazdaság fejlődéséhez a szálloda- és szolgáltatási szektor is nagymértékben hozzá tud járulni a következő években.
    Gulyás Gergely a magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoport beruházásának eredményeként felépült és az Accor nemzetközi szállodaipari csoport által üzemeltetett szántódi Mövenpick BalaLand Resortról azt mondta, hogy a több mint 20 milliárd forintos fejlesztést az állam 7 milliárd forinttal támogatta.
    A Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül címe könyve ihlette hotel az a célt szolgálja, ami az elmúlt évtizedek, de különösen a rendszerváltozás óta cél, hogy a Balaton ne csak a júniusban, júliusban és augusztusban, hanem egész évben is élvezhető, kihasználható legyen - tette hozzá.
    Szepesi Richárd, a Dreamland Holding tulajdonosa azt mondta: a szántódi hotel családias, 109 szobás és gyermektematikára épül, szemben ugyancsak a holding fejlesztéseként elkészült, hivatalosan május elején nyíló tokaji Minaro Hotel MGallery-vel.
    Két évtizedes szállodafejlesztő és szállodatulajdonosi tapasztalata szerint létjogosultsága valami különlegesnek, egyedülállónak lehet - jelentette ki.
    Kiemelte, hogy a Mövenpick az Accor márkájaként "tökéletes választás", mert képesnek kell lennie arra, hogy osztrák, német, olasz, szlovén vendégeket "tudjon hozni".
    Szepesi Richárd a jövőbeni tervekről elmondta: Balatonfüreden ötcsillagos, 102 szobás, felnőttematikus szálloda épül jövő év végére, és 2024-ben kezdődik a visegrádi strandfürdő fejlesztése.
    A szántódi létesítmény foglaltsága húsvétra már most 50 százalék felett van. Reményeik szerint az ünnep alatt teltházzal üzemelnek, és a foglaltság szeptember után is meghaladja az 50 százalékot.
    Az Accor tájékoztatása szerint a Mövenpick hotelmárka a szántódi Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkkal mutatkozik be Magyarországon.
    A Mövenpick BalaLand beltéri és kültéri víziparkot, kalandparkot, több mint 5000 négyzetméternyi beltéri létesítményt és 112 lakóapartmant foglal magában.
      Hozzátették, hogy a 100 szobás, ötcsillagos tokaji Minaro Hotel MGallery a régió vezető felsőkategóriás üdülőhelye lesz, kiegészülve egy önálló rendezvényközponttal. A beruházás összértéke 28 millió euró.
    Az Accor a világ egyik vezető szállodaipari csoportja, több mint 5200 ingatlannal és 10 ezer vendéglátóhellyel a világ 110 országában. Világszerte mintegy 230 ezer munkatársat foglalkoztatnak.
      A nyilvános cégadatok szerint magyarországi cégük az Accor Pannonia Hotels árbevétele a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as évben 4,2 milliárd forintra apadt az előző évi 24 milliárd forintról, adózás utáni vesztesége csaknem 7 milliárd forint volt. Tavaly viszont már csaknem 7,2 milliárd forint árbevételt értek el, és az adózás utáni veszteségük is felére, mintegy 3,6 milliárd forintra csökkent.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO