Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Ötcsillagos Budapest - ebből kettő az ONYXé

2018. március 27.

Megjelent a Michelin-kalauz 'Main Cities of Europe' legújabb kiadása, s ezzel együtt lezajlott az európai Michelin Guide díjátadó ünnepsége a Várkert Bazárban, tegnap este. Budapesten négy étterem immár összesen öt csillaggal büszkélkedhet.

Amikor a gasztronómia francia bibliája márciusban megjelenik, egyaránt hullnak az öröm és a gyász könnyei. Karrierek törnek derékba, álmokat tipornak – de nem szeretnék túl lehangoló lenni. Főként azért nem, mert amint az tegnap este kiderült, a Michelin kalauz 2018-as európai kiadása magyarországi étteremtől nem vett el csillagot, tehát a Borkonyha, a Costes, és a Costes Downtown megtartották helyüket az élbolyban. Az Onxynak pedig megszavazták a második csillagot is!

Egyéb elismerések

1955 óta a Michelin Guide úgynevezett Bib Gourmand minősítést is ad, jó ár-érték arányú helyeknek. Idén három budapesti hely kapta a meg ezt a minősítést: Széll Tamás éttereme, a Stand 25 (a Belvárosi Piacon), a Fricska és a Petrus. Továbbá, idei újdonságként, bekerült a kalauzba egy harmadik minősítés is: a Michelin Plate. A Via Michelin oldalán megtalálod azt a 18 magyar éttermet, akik ezzel a minősítéssel rendelkeznek.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO