Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Oldtimer Show 2020

2020. október 01.

2020. október 9-11-ig ismét a Magyar Vasúttörténeti Park-ban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása. Ebben az időpontban szokott lenni a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál is, ami a zenés-táncos programok 500 fős limitje miatt most elmarad. Ezt pótolandó, óriási „Kolbászvásár” csatlakozik a nosztalgia járműves fesztiválhoz.

A budapesti Oldtimer Show, mely 2020-ban 15. jubileumát ünnepli, nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású nosztalgia rendezvény, amely számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Vasúttörténeti Park +Víztorony Park 10 hektárosra bővített rendezvényterülete megtelik látványossággal egy hosszított hétvégére. A legfőbb vonzerőt az Orient és a West mozdony-körfűtőházakban elhelyezett kincsek jelentik. A kiállított oldtimer autók és motorok összegyűjtése a szervezőknek 1 éves előkészítő munkájába kerül. A prioritási listán első helyen a nagyon öreg „antik” besorolású oldtimerek szerepelnek. Ez különbözteti meg alapvetően a többi hazai oldtimer rendezvénytől az Oldtimer Show-t. A nemzetközi elismertségnek köszönhetően 2020-ban még nagyobb számban szerepelnek majd a külföldi gyűjtők antik és oldtimer autói, motorjai Budapesten. Itt lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló! 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotoros vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes!

A fesztivál nyitvatartása 3 órával bővül az előző éviekhez képest: péntek 12:00-19:00 (+1ó), szombat 09:00-19:00 (+2ó), vas. 09:00-18:00-ig. 

Bővebb infók

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO