Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Oldtimer Show 2019

2019. február 25.

Április 5-7. között ismét a Magyar Vasúttörténeti Pakban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvénye, az Oldtimer Show.

A szervezők megint vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok. 500 db válogatott veterán jármű kerül bemutatásra, minden járműtípusból csak 1-1 példány. A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is bemutatásra kerülnek, de nem fognak hiányozni a KGST és az USA gyártmányok sem. A kiállításon veterán autók és motorok, teherautók és buszok, katonai járművek, traktorok és stabil motorok, valamint gőzmozdonyok és oldtimer vasúti kocsik kerülnek bemutatásra.

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan CSALÁDI program, ami számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A rendezvény teljes területe 10 hektár! A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok kiállítása. A kiállításra beválogatott járművek között 2019-ben az eddiginél is nagyobb számban fognak szerepelni külföldi gyűjtők és klubok oldtimer járművei. A 2018-ban bemutatott új interaktív látványosságot közkívánatra megismétlik, de most egy kicsit másképp: egy oldtimer Datsun sportautót fog ősszeépíteni a restaurátor csapat a rendezvény 2,5 napos nyitvatartása alatt. Az építésről óránként fotó készül, így vasárnap este már az összeépítés teljes folyamata látható lesz egy monitoron.

Az Oldtimer Show-n kiállított veterán járművek rangos oldtimer szépségversenyen vetélkednek a 33db látványos díjért, a „szelep kupa”-ért. A díjakat szakmai zsűri fogja odaítélni. A külső területeken a nagyobb járművek kerülnek kiállításra: teherautók, buszok, harckocsik és egyéb katonai járművek, traktorok és stabil motorok. 2019-es újdonság a nagy USA vasak kiállítása, a 3 napos „ACCH Találkozó” keretében. A szabadtéri részen elhelyezett járművek interaktív módon kerülnek bemutatásra: a traktorokat és a stabil motorokat indítgatják az öreg szakik, a buszokra fel lehet menni megnézni belülről, illetve a harckocsikra fel lehet mászni a járműparancsnok engedélyével. A Víztorony Parkban naponta változó kiállítási anyaggal találkozhatnak a látogatók, ugyanis ezen a részen kerül megrendezésre az „Oldtimer Találkozó” is. A tinédzser korosztály számára egy elkülönített részen (a Víztorony Parkban) látványos tuning és sportautó kiállítást rendeznek be. A gyerekekre pedig sok-sok díjmentesen használható játék vár: népi játszótér 40 játékkal, állatsimogatók, légvár és légcsúszda, íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, játszótér. Az Oldtimer Show hétvégéjére a park interaktív programjai mind életre kelnek: kerti vasút, lóvasút, sínautók, hajtányok és egy igazi gőzmozdony. A felnőttek számára is lesz bőven kiegészítő program, például lesz Kalandjárók Kiállítás, ahol lakókocsik és egyéb szabadidő járművek lesznek kiállítva. A hagyományőrzésről szól a „Gasztro utca” és a „Kézműves vásár”, a Víztorony Parkban felépített „Tájház Múzeum”-ban pedig Csabai Kolbász-kóstoló.

Bővebb infó

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO