Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Olasz desszert kurzusok indulnak a Casa Pomo d’Oroban

2019. július 01.

Dolce far niente al Pomo d’Oro címmel olasz desszert kurzusokat tart Budapesten Valentina Planta olasz cukrász, a Trattoria Pomo d’Oro új vezető cukrásza.

Valentina Rómából érkezett Budapestre, és amellett, hogy a Via Italia gasztronómiai üzletcsalád édes műremekei mostantól az ő kezét és szakértelmét dicsérik, most a tudását is szeretné megosztani azokkal, akik érdeklődnek a cukrászat iránt. Az alapoktól indulva, egy kurzussorozat keretében ismerteti meg a résztvevőkkel a klasszikus olasz desszertek varázslatos világát, miközben lényével megidézi az olasz pasticceriák hangulatát.

A kurzusok helyszíne a Via Italia élménykonyhája, a Casa Pomo d’Oro. A dolce far niente lefordítva annyit tesz: édes semmittevés, a kifejezés valójában azonban egy egész életérzést takar. Cukrászműhelyünkben azt jelenti: kikapcsolódunk a napi hajtásból, egy kávé mellett ráhangolódunk a napfényes olasz délutánok nyugalmára és hangulatára, elmerülünk a süteménykészítés folyamatában, szabadjára engedjük kreativitásunkat és alkotunk, végül pedig mestereivé válunk az olasz dolciknak és süteményeinkkel bárkit könnyedén elkápráztatunk.

A kurzussorozat nyári alkalmai

  • Július 3. 17:30 Biscotti - cantuccini és társai
    A kurzus során elkészítünk egy omlós tészta alapreceptet, melyből megalkotjuk a legfinomabb olasz teasüteményeket és kekszféléket: megtanuljuk a tökéletes mandulás cantucci sütését, majd a tésztánkból készül virágot formázó canestrelli, klasszikus frollini montati, baci di dama avagy mogyorós csók, lekvárral töltött occhi di bue, a különböző finomságokkal töltött kosárka, a barchette di frolla, végül pedig elkészítjük az olaszok kedvenc pitéjét, a crostatát.

  • Július 10. 17:30 Mignon - krémekkel töltött aprósütemények
    Az olasz kulináriában a mignon a krémekkel töltött aprósüteményeket jelenti. A kurzus során összeállítjuk az olyan klasszikus olasz cukrászkrémeket, mint a crema pasticcera diplomatica, crema zabaione, crema limone vagy ganache al cioccolato, majd a felhasználásukkal tartelettet, crostatát és bignét készítünk.

  • Július 17. 17:30 Dolci di festa - ünnepi desszertek, piskóta, torta
    A kurzussorozat harmadik részében ünnepi desszerteket készítünk: megtanuljuk a pan di spagna, az olasz piskóta elkészítését, majd olyan nagy klasszikusokhoz használjuk fel, mint a tiramisú, a zuppa inglese vagy a mimosa torta. A kurzus során megtanuljuk a panna cotta és a savoiardi, azaz babapiskóta készítését is.

Regisztráció
Határ Petra
+36 70 390 7885
info@pomodorobudapest.com

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO