Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Október 21-én rendezik meg a Somlói Juhfark Ünnepet

2023. október 07.

    A Somlói borvidék nevezetes szőlőfajtája, a juhfark válogatott tételeit vonultatja fel október 21-én a somlói Tornai Pincészetben a tizennégy helyi borászat részvételével meghirdetett 8. Somlói Juhfark Ünnep, amely workshopokat, pincelátogatást és dűlőtúrát is kínál a Somló hegyen.

    A juhfark a Somló ősi fajtája, és évszázadok óta utánozhatatlan párost alkotnak: "együttműködésükből" olyan borok születnek, amelyek a világ leghíresebb borvidékein készülő nagy borokkal is felveszik a versenyt - hangsúlyozták a szervezők.
    Kiemelték, a somlói terroir - az egyedi kőzetösszetételű, vulkanikus talaj és a helyi klimatikus viszonyok - egyedülálló ízvilágot ad az itteni boroknak, a juhfark pedig olyan fajta, amely ezt a különleges ízvilágot a legszebben képes megmutatni.
    A szervezők hangsúlyozták azt is, hogy a juhfarknak "rengeteg arca van", és minden borstílusban kiemelkedő minőséget produkál. Egy jó évjáratban szüretelt juhfark 2-3 évesen kerül a csúcs közelébe, és sok esztendőn át a legjobb formáját mutatja. Ez savainak, gazdag beltartalmi értékeinek és viszonylag magas alkoholtartalmának köszönhető.
    A Somlói Juhfark Ünnep a somlói borászok összefogásából jött létre, és 2016 óta évről évre megrendezik. Fontos jellemzője a személyesség és hitelesség: a borok készítői maguk kínálnak és mesélnek az egyes tételekről, válaszolnak a vendégek kérdéseire a Somló hegy tövében.
    Az idei sétálókóstolón 2017 és 2022 közötti évjáratú, változatos stílusban készült borokat, 14 pincészettől összesen 25 tételt kóstolhat a közönség.
    A megszokott dűlő- és pincetúra mellett két új workshopot is meghirdettek: somlói és nem a Somlón készülő juhfark tételek összehasonlító kóstolóját, valamint juhfarkból készült borkoktélok bemutatóját és kóstolóját.
    A rendezvényre különbusz indul Budapestről, és a jegyhez ingyenes transzferszolgáltatás jár a környék szálláshelyeiről - közölték a szervezők.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO