Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Ókori szőlő- és borünnepet rendeznek a Villa Romana Baláca régészeti parkban

2023. augusztus 09.

Ókori szőlő- és borünnepet rendeznek augusztus 19-én a Magyar Nemzeti Múzeum Villa Romana Baláca régészeti parkjában, ahol polgári és légiós hagyományőrző csapatok várják bemutatókkal és kézműves foglalkozásokkal a családokat.

    A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) eseménysorozat keretében szervezett rendezvényen az érdeklődők megismerhetik a szüreti munkák hagyományát, de lesz borászati és harcászati bemutató, számos múzeumpedagógiai, valamint kézművesfoglalkozás is.

    A hagyományőrzők egész nap harcászati és fegyverbemutatót tartanak,a balácai szőlőben pedig a szüretelés hagyományaiba kaphatnak betekintést az érdeklődők. A nap folyamán azt is felelevenítik, hogy milyen volt az ókori kocsmázás, még néhány összezördülés szemtanúi is lehetnek majd a nézők.

   Délután borászati bemutatóra várják az érdeklődőket, majd tárlatvezetést tart Kovács Loránd Olivér régész, a kiállítóhely szakmai vezetője. A múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásokon lehet majd festménytöredékeket készíteni, meg lehet ismerkedni a különböző borsfajtákkal, római tunikák bemutatójára is várják az ókori divat iránt érdeklődőket, a vállalkozó kedvűek pedig keramikusok segítségével boros amphorákat is készíthetnek, amelyet a végén haza is lehet majd vinni.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO