Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Nyolc érmet szereztek a magyarok az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon

2023. szeptember 20.

Három arany- és öt ezüstérmet szereztek a magyar pezsgőkészítők által nevezett tételek az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC).

    A Champagne & Sparkling Wine World Championships, a champagne-ok és pezsgők legnagyobb nemzetközi versenye, amelyet ebben az évben a jubileumi, tizedik alkalommal rendeztek meg – derül ki, a somlói Kreinbacher Birtok tájékoztatásából.
     A világ 19 országából indultak pezsgőkészítő műhelyek a megmérettetésen, ahol három zsűritag, a brit Tom Stevenson, a finn Essi Avellan és a magyar Márkus György tizenegy napon keresztül bírálták a beérkezett csaknem 1000 tételt.
    A Kreinbacher Birtok chardonnay, furmint, pinot noir és pinot blanc felhasználásával készült Brut Classic Magnum 2018 pezsgője aranyérmet, míg a Brut Classic NV és a Prestige Brut NV ezüstérmet vihetett haza a rangos versenyről.
    Két éremmel jutalmazta a zsűri a tokaji Sauska Birtok pezsgőit: a furmint, hárslevelű és chardonnay felhasználásával készült Sauska NV Brut Magnum aranyat, a Sauska 2016 Extra Brut ezüstöt kapott.
    Aranyérmet szerzett a szintén tokaji Gróf Degenfeld Szőlőbirtok tiszta furmintból készült Gróf Degenfeld 2019 Organic Extra Brut pezsgője is, míg a neszmélyi Esterházy Pezsgőgyár Álom 2019 pezsgője, illetve az egri Pearl & Z Prestige Brut Magnumja egyaránt ezüstérmet érdemelt ki a világbajnokságon.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO