Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Novemberben indul a zajvédelmi program harmadik üteme

2023. november 02.

2023. október 31. November 2-ától a harmadik ütemmel folytatódik a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány 2022-ben elindított zajvédelmi programja, amelynek keretében Budapest X., XVII. és a XVIII. kerület, illetve Vecsés és Üllő meghatározott területeinek lakói kérhetik az ingatlanok lakó- és pihenőhelyiségeiben található nyílászárók utólagos szigetelését vagy cseréjét, illetve a hálószobákba ingyenesen kérhető szellőztetőberendezés telepítését.

    A program első két szakasza olyan sikeres volt, hogy a magas infláció hatásával együtt a kezdeti keretösszeg már nagyrészt kimerült. Annak érdekében ugyanakkor, hogy a zajvédekezés az előzetes tervek szerint folytatódhasson, a Budapest Airport tulajdonosai a költségvetés megnövelése mellett döntöttek, hogy a további fázisok is az eredeti ígéretnek megfelelően megvalósulhassanak.

    Budapest X., XVII. és a XVIII. kerület, illetve Vecsés és Üllő újabb területeinek bevonásával folytatódik minden idők legnagyobb és legtöbb szolgáltatást kínáló zajvédelmi programja, amelyet 2022-ben indított el a repülőtér-üzemeltető támogatásával a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány, összesen 4000 ingatlan bevonásával. Annak érdekében, hogy a program és az újonnan bevonásra kerülő településrészek a lakók igényeihez igazodjanak, a Budapest Airport 2022 év elején részletes konzultációt kezdeményezett az érintett kerületek és települések polgármestereivel, amelynek keretében a felek megállapodtak a program részleteiről.

    A zajvédelmi program három éven keresztül, több ütemben valósul meg. A második ütem lezárulta után a jelentkezők magas létszáma, valamint a magas infláció és egyéb gazdasági hatások miatt az előre meghatározott keretösszeg kimerült, ugyanakkor a Budapest Airport számára kulcsfontosságú, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a környező kerületekkel és településekkel együtt fejlődjön tovább, és kiemelt figyelmet fordít az itt élők életminőségére. Éppen ezért a vállalat tulajdonosai a keretösszeg kibővítése mellett döntöttek, ezzel biztosítva az eredeti vállalásnak megfelelő megvalósítást.

    A program 3. fázisában érintett lakóingatlanok tulajdonosait a Budapest Airport november elején postai úton, levélben is tájékoztatja a program részleteiről és a jelentkezés menetéről. Az érdeklődők postai úton vagy elektronikusan is leadhatják jelentkezésüket a programra,  itt pedig további részleteket olvashatnak, illetve a gyakran felmerülő kérdésekre is választ kaphatnak. A programban minden ingatlantulajdonos részt vehet, akinek a kijelölt területen lakóingatlanja van, és a feltételeknek megfelel.

     A Budapest Airport, mint felelős vállalat évek óta stabil partnerként van jelen a környező lakosok életében. A program keretében kérhető szolgáltatások között szerepel pótlólagos ablakszigetelés, ablakcsere, redőnytok szigetelése, szellőztető berendezés beszerelése.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO