Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Norvégia a 2020-as Bocuse d’Or Europe győztese, Magyarország a 9. helyen végzett

2020. október 17.

Október 15-16. között zajlott le a 2020-as Bocuse d’Or Europe, amelynek házigazdája most Észtország fővárosa, Tallinn volt. A két napon át tartó kiélezett versenyt végül Norvégia nyerte.

Az első díjat Kersti Kaljulaid észt elnök adta át Christian Andre Pettersennek. A norvég származású séf hivatástudatával, ételeinek kiváló minőségével és egyedi ízvilágával nyerte el a zsűri és Régis Marcon Bocuse D’Or Nemzetközi Szervező Bizottság elnökének kegyeit. „Ezek a séfek aztán tudják, hogyan bánjanak az alapanyagokkal” – nyilatkozta Philip Tessier, a zsűri elnöke. „Már alig várom, mivel rukkolnak majd elő Lyonban.

Az idei 16 versenyző:

  1. Norvégia – CHRISTIAN ANDRE PETTERSEN
  2. Dánia – RONNI VEXØE MORTENSEN
  3. Svédország – SEBASTIAN GI-BRAND
  4. Izland – SIGURÐUR LAUFDAL
  5. Finnország – MIKKO KAUKONEN
  6. Franciaország – DAVY TISSOT
  7. Észtország – ARTUR KAZARITSKI
  8. Svájc – ALESSANDRO MORDASSINI
  9. Magyarország - ISTVÁN VERES
  10. Olaszország - ALESSANDRO BERGAMO 

Összesen 10 séf jutott be a világdöntőbe (tehát 9. helyezettként Veres István is), mely 2021. május 29. és június 2. között kerül majd megrendezésre Franciaországban, a Sirha Lyon esemény keretében.

Bővebben az európai döntőről

Olyan egyedi fogások kerültek terítékre az idei Bocuse d’Or Europe bajnokságon, mint az észt fürj és a homoki harcsa, új és különleges ízélményeket teremtve. Igencsak kihívást jelentett a szakácsok számára az, hogy olyan összetevőkkel nyűgözzék le a zsűrit, amelyek a gasztronómiában még nem vívtak ki kellő elismerést. Clare Smyth tiszteletbeli elnök szerint a séfek nívója figyelemre méltó volt. „Elképesztően szoros versenyt láthattunk. Rengeteg az igazán kiváló séf, és annak is örülök, hogy ennyire tapasztalt a zsűri, mert hatalmas felelősség jó döntést hozni" – nyilatkozta Smyth.

A Covid-19–járvány miatt az eseményt nagyközönség nélkül rendezték meg a tallinni Saku Arénában. Ezzel együtt mégis örömteli és megható élmény volt, hogy összegyűlhettek az idei év kevés nemzetközi gasztronómiai versenyének egyikén. A rendezvény a megszokott színvonalat nyújtotta, és az élő közvetítés is megőrizte a magával ragadó sportesemény hangulatot, ahogyan azt Paul Bocuse megálmodta. 

Röviden a Bocuse d’Or-ról

A Bocuse d’Or a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenye, amelyet 1987-ben indított el a világhírű francia séf, Paul Bocuse. A Bocuse d’Or világdöntőjét kétévente rendezik meg Lyonban, Paul Bocuse szülővárosában, ahol 24  séf méreti meg magát.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO