Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Nemzeti Vágta

2018. szeptember 06.

A Hősök tere hamarosan ismét lóversenyek és lélegzetelállító lovas bemutatók színtere lesz: szeptember 14-én indul a 11. Nemzeti Vágta. A nagyszabású hagyományőrző programsorozat három napon át tart.

A Nemzeti Vágtán a futamok mellett a nézők gyönyörködhetnek lovas, huszár és íjászbemutatóban, lesznek népművészeti programok, történelmi lovas gála, díjugratás, speciális fogathajtó tanfolyamok és ingyen lovaglás is. Ismét felállítják egyfajta mini-Magyarországként a Vágta Korzót, a lovast küldő városok legjellegzetesebb kulturális, művészeti és turisztikai elemeinek színes kavalkádját, melynek része az Országkonyha is.

 „Célunk, hogy olyan eseményt kreáljunk, ami összehozza a magyarokat," mondják a szervezők, akik hisznek abban, hogy a hagyományőrző Vágta megfelelő alkalmat biztosít még a legkisebb falunak is, hogy népszerűsítse magát. A Nemzeti Vágta tiszteli más népek, más országok lovas kultúráját is: idén immár negyedik alkalommal rendezzük meg a Nemzetközi Futamot. Ez is azt mutatja, hogy a ló hidat épít a nemzetek között.
 
Nemzeti emlékmű révén, a színhely felállításakor a szervezőknek különösen kell figyelniük a Hősök terére. Ilyenkor a téren kimondottan lovas események céljára készített, több nemzetközi versenypályán is bizonyított, speciális talajt biztosító granulátumot terítettek le, amit 60 kamion szállít a helyszínre. A granulátum összetétele: 3 különböző homok, többféle geotextília, glicerin, amelyet vízzel locsolnak, amellyel tökéletes versenyfelületet lehet elérni.
 
Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO