Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Művészetek összefonódásával mutatta be „a kasmír útját” a Falconeri

2023. április 03.

Mongólia legelőiről az olaszországi szakértelmen keresztül a boltok polcáig. Ez a „kasmír útja”, azaz így készülnek a legjobb minőségű természetes szálak felhasználásával a ’superior cashmere’ termékek. A Falconeri MOM Parkban található új üzletének megnyitóján Kudela Gréta festő és Alexander Simic csellóművész közös produkciója szemléltette az olasz márka esszenciáját.

Egy este, ahol a vendégek minden érzékszervükre ható programon vehettek részt, miközben ünnepélyesen is megnyitott a Falconeri második budapesti üzlete. Mesteri dallamok a fülnek, csodálatos képi világ a szemnek, különleges ízvilágú olasz falatok. Mindez pedig a 100% kasmír termékek végtelen puhaságának jelenlétében.

A Falconeri 2009-ben vált a Calzedonia Group tagjává, melynek elnöke Sandro Veronesi. Az Avio (Trento) városából induló márka, ma már 22 országban, 170 üzlettel rendelkezik. Ahogyan a manifesto is rámutat, a titok a kiváló minőségű természetes szálak, az olasz kézművesség és szakértelem, valamint az innovatív gyártási módszerek kombinációjában rejlik, közvetítők nélkül.

Az első Magyarországon található Falconeri 2019-ben nyitott meg a Fashion Streeten. A MOM Parkban található új üzlet idén március 11-től elérhető, március 29-én este pedig egy különleges program keretein belül megtartották az ünnepélyes megnyitót is.

Kudela Gréta 21 éves festő, jelenleg a Képzőművészeti Egyetem festőszakos tanulója. A megnyitóra készült alkotásán a „kasmír útjának” három fontos eleme került a középpontba. Mongólia legelői és a kasmírkecskék - ahol a Falconeri szakértői minden szezonban a legmegfelelőbb alapanyagokat választják ki -, az Avioban található gyártási központ - ahol a gyártás során minden részletre alaposan ügyelve a minőség szigorú kontrollálása zajlik-, és végül a budapesti üzlet.

A vizuális alkotást, a fiatal kora ellenére rendkívül elismert csellóművész, Alexander Simic kísérte mongol dallamokkal, Paganini virtuóz műveivel, valamint a „kasmír megérkezéseként” Liszt - Popper Magyar Rapszódiájával. A 19 éves Aleksander jelenleg a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem növendéke. Számos hazai és nemzetközi zenei fesztiválon díjazták már kiemelkedő tehetségét. Többek között a „Classic Pure Vienna International Competition” győztese 2018-ban, a „Legjobb bécsi klasszikusok bemutatója” különdíjasa és a 4. Manhattan Nemzetközi Zenei Verseny aranyérmese. 2020-ban, 16 évesen teljes teltház előtt egész estés koncerttel debütált a New York-i Carnegie Hall-ban.

A két művész közös előadása egyedi módon szemléltette, hogy milyen aprólékos elemekből is áll egy Falconeri darab elkészítése, az alapanyagok beszerzésétől egészen a polcra kerülésig. Az est folyamán több sávban is zajlottak a programok, a későbbi órákban Schiffer Miklós, elismert stílustanácsadó tartott előadást a vendégek számára.

Természetesen az olasz életérzéshez híven, a gasztronómiai élmény is kiemelt hangsúlyt kapott.  A Fausto’s étterem egész este frissen készítette a ricottával és pestoval töltött tortellit, valamint a tejcsokoládés krémes cannolikat.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO