Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Molnár Bence - Az Arany Kaviár új séfje

2024. április 25.

Mától új séf dolgozik az Arany Kaviár élén. Molnár Bence személyében egy fiatal, kiemelkedően tehetséges, a Bocuse d’Or séfverseny-sorozat visszatérő alakja formálja az étterem kínálatát, aki a szerethető ételek készítése, a hagyományok és az alapanyagok tisztelete mellett a zero waste szemléletet is nagyon fontosnak tartja.

    Az Arany Kaviár Étterem ikonikus tulajdonospárosa, Molnár Attila és Nyíri Szása, Molnár Bence személyében új séfet igazolt az étterem élére. A hazai gasztronómiai események és a fiatal séfgeneráció követőinek számára ismerősen csenghet Molnár Bence (24) neve. Bence visszatérő alakja a Bocuse d’Or séfverseny-sorozatnak, ahol először Veres István oldalán commis-ként jutott a lyoni világdöntőig, majd tavaly a hazai döntőben már versenyzőként mérettette meg magát. 

    Pályafutását a Michelin csillagos Bábel Budapestben kezdte, majd Tiago Sabarigo sous séfjeként folytatta a szintén Michelin csillaggal díjazott Essencia Étteremben. 

    Molnár Bence az Arany Kaviárban egy kreatív, új kóstolómenüvel debütál, ami mellett az étlap részeként az a’la carte ételek is fontos szerepet kapnak - természetesen kiváló hazai alapanyagok felhasználásával. 

    „Szeretem a kreatív munkát, szeretek újdonságokat kitalálni, mind az ételek megalkotása, mind a tálalás során. Először a szemével eszik az ember – de ha az ízekben is ugyanazt kapja, akkor dolgoztunk jól. Szásával és Attilával szinte az első perctől kezdve nagyon jól egymásra tudtunk hangolódni, az elképzeléseim nagyon jól passzolnak az Arany Kaviár elegáns, ám mégis progresszív stílusához.” – vallja Molnár Bence, az Arany Kaviár új séfje.

    Bence az általa létrehozott új koncepcióban szeretné megmutatni a hazánkban található halak sokszínűségét a tányéron. Így kerültek az étlapra - többek között - a magyarországi halak - tokhal, kecsege, pisztráng, csíkos sügér -, amelyek hazai forrásból is beszerezhetőek, és jól kombinálhatóak az étterem ikonikus kaviár-kínálatával. Az új séf a gyermekkori emlékeit előszeretettel használja fel az alkotási folyamat során: kedvenc zöldsége, vagy a nagymamája almás süteménye egyaránt inspirálta az alkotói folyamatát.  „Aki ellátogat hozzánk, megtapasztalhatja, hogy egy olyan hétköznapi zöldségből, mint a karalábé, hogy lesz elegáns és elképesztően izgalmas fogás.” – tette hozzá Molnár Bence.

    „Bencével, a közös munka során arra törekedtünk, hogy az á la carte étlapba is belevigyük azt a fajta játékosságot és igényességet, ami az új menüsoron is tetten érhető. Azt szeretnénk, hogy minden vendégünk ugyanazt a minőséget és élményt kapja, függetlenül attól, hogy az étlapról választ vagy a degusztációs menüsort próbálja ki.” – tette hozzá Nyíri Szása, az Arany Kaviár tulajdonos-séfje.Molnár Bencét kiváló szakemberekből álló csapat veszi körül. Nyíri Szása a magyar halak területén szerzett tudásával, míg Jose Guerrero az Arany Kaviár Étterem tesztkonyhájának (Anima) séfje pedig az innovatív technológiákkal végzett egyedi ízek felkutatásával segítik őt.  

    Molnár Attila, a szintén megújult éttermi szerviz csapattal (Nyikos Ádám Étteremvezetővel és Kincses Dávid Head Sommelier-vel) a Wine Spectator által nemzetközileg is elismert bor és Champagne kínálatról gondoskodik. 

    „Bencével nemcsak a vezetéknevünk egyezik meg, de szakmai elképzeléseink is nagyon hasonlóak. Egy ideje figyelem a pályafutását, nagyon tehetséges szakembernek tartom, aki képes arra, hogy a hagyományos „signature” kínálatunkon túl, új, emblematikus fogásokat hozzon létre a vendégeink számára. Bence személyében közelebb hozzuk egymáshoz a jelent és a múltat.” – nyilatkozta Molnár Attila, az Arany Kaviár tulajdonosa. Az étterem vendégei az étterem arculatában is számíthatnak meglepetésekre az elkövetkező hetekben. 

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO