Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Mindenki odavan a szőkékért!

2017. február 22.

Megkóstoltuk Mészáros Gábor világbajnok chocoMe termékei közül a legújabbakat. Az összeset. Mély, tisztelettel teli csönd alakult ki, amikor majszolni kezdtük a szőkecsokis kreációkat. Aztán harsány ováció.

„Az elmúlt másfél év soha nem várt sikert hozott a szőkecsokoládéval készített Raffinée termékünknek. 2015 októberében az International Chocolate Awards verseny világbajnoki döntőjén a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyertük el, 2016-ban pedig a Londoni Csokoládé Akadémia által szervezett Academy of Chocolate Awards vesenyen, valamint a Great Taste Awards versenyen is bronzérmeket szereztünk vele. A csokoládé költemény nagyon hamar a best seller listánk élére került. Ezért döntöttünk úgy, hogy az igen ritka szőkecsokoládéval megpróbálunk elkészíteni még olyan kreációkat, amelyekről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.” – meséli büszkén Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa.

A szőkecsokoládé

A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot csak különleges szaktudással lehetséges. A mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellé 2002-ben hozta el ezt a negyedik csokoládétípust a francia Valrhona csokoládé gyártó vállalat. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között elhelyezkedő új csokoládétípus ízében leginkább az utóbbira hajaz, elementáris karamell ízzel kiegészítve.

Szőkecsokoládéval készített új chocoMe Entrée és Carré táblás csokoládé összeállítások

Maldon só - fekete szezám – szicíliai mandula
Nagyon egyedi karakterű csokoládékreáció; magasan dominálja a frissen pirított fekete szezám és a Maldon só kettőse, ezt egészíti ki a szőkecsokoládé karamellás jellege.
 
Tonkabab - tört kakaóbab – szicíliai mandula
A rendkívül gazdag aromájú tonkabab - amely fahéjas, vaníliás és mandulás jegyeket is hordoz magában – nagyszerűen harmonizál a kakaóbab fanyarságával és a mandula enyhén kesernyés ízével, amelyek a szőkecsokoládé sűrű szövetét pikáns felhangokkal töltik meg.
 
Füstölt só - pekándió - liofilizált karamell
Az ír-tengeri füstölt só szinte csodát tesz a karamellizált szőkecsokoládé és a liofilizált karamell kettősével: az egész kreációt átjárja az összetett, karakteres karamell íz, amelybe lágyan belesimul a krémes pekándió.

Etióp Yirga  kávé – Piemonte-i mogyoró - liofilizált karamell
A citrusos, markáns savakkal rendelkező Yirga kávészemeket krémes Piemonte-i mogyoróval és a liofilizált karamelldarabkákkal balanszírozzuk, így a szőkecsokoládé lágy ölelésébe már egy nagyon selymes, aromákban gazdag kávéíz kerül.
 
Fekete só - pekándió – kesudió
A kesudió enyhe fanyarságát és a pekándió édeskés ízét a fekete só a maximumra csavarja; az egész kreációt belepi az olajos magvak telt ízvilága.
 
A szerkesztőség kedvence: a Raffinée széria Tonkababos, szőkecsokoládéval és kakaóporral bevont karamellizált makadámdiója. Az Észak-Ausztrália trópusi területeiről származó, a világ legfinomabb és legegészségesebb magjának tartott makadámdió először átesik egy különleges karamellizáláson, melynek következtében az egyébként majdnem krémes állaga roppanós lesz. Dél-Amerikából származó tonkababbal fűszerezett francia szőkecsokoládé-folyamba mártják, majd kakaópor-fürdőt vesz. Isteni!


Meglepő ízek

Maldon só
Különleges textúrájú, nagyon friss ízű só egyenesen az essexi Maldonból. A csúcsgasztronómia egyik legnépszerűbb ételízesítője, amely már alakra is eltér a hagyományos sókristályoktól: a maldon só vékony, szilánkos szerkezetű.
 
Füstölt só
Az Ír-tengerből származó sót előszeretettel használják a profi séfek világszerte. A tölgyfa hasábokkal történő füstölésnek köszönhetően nagyon jellegzetes aromával rendelkezik.
 
Fekete só
Nem csak természetes fekete színe miatt különleges ez a Svédországból származó só: összetevőinek köszönhetően erőteljes, karakteres ízzel bír, ami nemkülönben igen jól mutat a szőkecsokoládé táblákon.
 
Fekete szezámmag
Enyhén édeskés, aromájában a dióféléket idéző, a hagyományos, világos színű szezámnál intenzívebb ízvilággal bíró mag, melyet frissen pirítva helyezünk a táblás csokoládékra.
 
Liofilizált karamell
A fagyasztva szárított, apró karamell pelyhekben lehengerlő intenzitással sűrűsödik össze a jellegzetes ízvilág, amely nagyszerűen rezonál a szőkecsokoládé kekszes, karamellás ízjegyeivel.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO