Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Mindenki emlékszik az elsőre! - Székesfehérvár I. Streetfood Fesztiválja

2018. június 13.

Pizza, hamburger, hot dog… – június 22-24. között Székesfehérvár behódol a kuliránis élvezeteknek. A világ legnépszerűbb ételei mellett előkerülnek az olaszos ízek, a kávékülönlegességek valamint a kézműves borok és sörök is. Az eseményt kulturális programok kísérik majd: koncertek, játszóház, street art és slam poetry…

Ha a szívünkre tesszük a kezünket - vagyis elnézést a hasunkra -, be kell valljuk, hogy a street food ételeket mindannyian nagyon szeretjük. Nincs mese: a hamburger, pizza, hot dog triumvirátusra azonnal beindul a nyálelválasztásunk. Világszerte hódítanak a streetfood fesztiválok; ideje, hogy Fehérváron is adózzunk eme szenvedélyünknek.

A rendezvény szervezői, Mits Gergely és Vörös Tamás így foglalják össze, hogy mire számíthatunk: "A Streetfood Feszt nagyjából az egész Fő utcát magába fogja ölelni. Az Országalmától egészen a Zichy ligetig két oldalt lesznek kint a food truckok, illetve a street foodosok, akik oda kitelepülnek sokszínű installációkkal. Eközben mindenféle zenés és szórakoztató kísérőprogramok is lesznek: többek között street art és slam poetry előadásokra lehet számítani. Egy klasszikus street food fesztivált szerettünk volna Fehérváron megvalósítani, amelynél fő szempont volt az ételek és a programok változatossága. A hamburgertől, a pizzától és az általánosabb street foodoktól kezdve kicsit az olaszos vonalba is bele lehet majd kóstolni, de lesznek kávékülönlegességek és kézműves borok is."
A legnagyobb látványosság a BBQ-s kitelepülés lesz: a szervezők egy amerikai BBQ-autóval lepik meg a vendégeket, ahol aztán minden lesz, ami a klasszikus BBQ-hoz köthető, de találunk majd többek között TEXAS MEAT WAGON-t, BISTROWAGEN-t és Belga Sörmester-t is.

FELLÉPŐK: Streetgenerations, Redbreast Wilson & The Juke Joint Revival, Mojo Workings, Winners Elements, Pély Barna, Winnetou Jr. Country Band, Horgos testvérek, Tűzfészek, gólyalábas, Gréta, Jamland Hip-Hop TSE, 4Quality Hiphop, Nene…

Bővebb infók

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO