Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Megkezdődött az 55. Hortobágyi lovasnapok programsorozata

2023. július 14.

A Dunka Csaba emlékversennyel megkezdődött az 55. Hortobágyi lovasnapok július 16-ig tartó programsorozata.

    Fülöp Bernadett főszervező, a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetője a lovasnapok legfontosabb céljának a kulturális és nemzeti értékek bemutatását, a lovashagyományok megélését, a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a mátai ménes lótenyésztő munkájának, a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetését, népszerűsítését nevezte.
    A mátai lovaspályán a három nap során lesz fogat- és méneshajtás, csikósok, fogatok, pusztaötösök felvonulása, csikósbajnokság, díjugrató verseny és számos gyermekprogram.
    A lovasprogramok mellett néptáncegyüttesek, bábjátszók, komédiások, langaléta garabonciások, gólyalábasok, vándormuzsikusok, népmesemondók szórakoztatják a közönséget, de kézműves foglalkozások és népi jártékpart is várják a gyerekeket - sorolták a szervezők, akik felhívták a figyelmet, hogy a Hortobágyi lovasnapok zárónapján, július 16-án vasárnap tartják meg immáron ötödik alkalommal a Nemzeti Vágta előfutamát, a Hortobágyi Vágtát.
    A küzdelem a kishuszár és felnőtt versenyek előfutamaival kezdődik vasárnap 10 órakor, délután 16.30-tól lesznek a döntők, majd az eredményhirdetéssel zárul az ötödik Hortobágyi Vágta - jelezték.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO