Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Megjelent az idei év európai MICHELIN-nagyvárosainak kalauza, a MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2020

2020. június 19.

A MICHELIN nyilvánosságra hozta az új MICHELIN Guide Main Cities of Europe kiadvány összeállításában szereplő éttermek 2020-as listáját. A kalauzban 23 ország 39 városa található meg, valamint több mint 1,850 étterem szerepel az ajánlásai között.  Krakkóban és Ljubljanában először tüntettek ki MICHELIN-csillaggal éttermet, miközben a budapesti éttermek megőrizték csillagaikat és Bib Gourmand minősítéseiket.

Budapesten az Onyx megtartotta két csillagát, míg a Babel, Borkonyha, Costes, Costes Downtown és a Stand továbbra is egy csillaggal büszkélkedhet. A Petrus idén is Bib Gourmand minősítésű étterem. A Baraka, Fausto's, Fricska, Laurel Budapest, Mák, Nobu Budapest, Olimpia, St. Andrea, Textúra, Tigris, Alabárdos, Arany Kaviár, Baltazár, Zona és a Csalogány 26 a Michelin-tányéros éttermek összeállításban szerepelnek a 2020-as Guide-ban. Gwendal Poullennec, a MICHELIN Guide nemzetközi igazgatója a következőképpen nyilatkozott: „Az elmúlt három megpróbáltatásokkal teli hónap után nagy örömmel tölt el, hogy a MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2020 kiadvány késleltetett megjelenése egyidőben történik a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésével és Európa-szerte az éttermek fokozatos újranyitásával. Az új kitüntetések az európai országok éttermeinek széles palettáját és kiemelkedő minőségét hangsúlyozzák. Tudjuk, hogy a vendégek alig várják, hogy újra hódolhassanak az éttermi étkezés szenvedélyének. Azt is tudom, hogy ellenőreink ugyanolyan izgatottan várják, hogy visszatérjen az éttermek forgalma, és hogy séfjeink odaadásáról és kreativitásáról biztosíthassák olvasóinkat.

Krakkó elnyerte legelső MICHELIN-csillagát. A kitüntetés a Bottiglieria 1881 étteremnek jár, ahol a közel egy távol töltött évtized után szülővárosába hazatérő tehetséges séf, Przemysław Klima a lengyel éléskamra legjavát használja fel kreatív, modern ételeihez. Ehhez megfelelő hátteret biztosít a krakkói Kazimierz városrész szívében található meghitt, száz éves pincészet. Ljubljanát, a szlovén fővárost először választották be a kalauzba: a Jorg Zupan séf vezette Atelje éttermet tüntették ki MICHELIN-csillaggal. A séf széleskörű tapasztalatot szerzett, mialatt a világ számos országának konyháján dolgozott. Erre alapozva alkotott egyszerű, mégis kifinomult ételeket, amelyeket divatos és letisztult környezetben élvezhetünk. Ausztria két új egycsillagos étteremmel gazdagodott, amelyek az APRON és a The Glass Garden. A bécsben található APRON különlegessége a lenyűgöző látványkonyhája, ahol Stefan Speiser séf az osztrák gasztronómia klasszikusainak modern interpretációit készíti el letisztult, divatos környezetben. A salzburgi The Glass Garden egy impozáns üvegkupolában foglal helyet, ahonnét csodálatos kilátás nyílik a városra. Itt Markus Mayr séf alkot kifinomult, kortárs ételeket kiváló alapanyagokból. Két újabb étterem kapott Bib Gourmand minősítést Lengyelországban: a varsói Szóstka a kreatív többszemélyes táljaival, és a krakkói Fiorentina a lengyel konyha klasszikusainak modern interpretációjával. A szlovén Ljubljanában is kitüntették az első Bib Gourmand-éttermet, amely nem más, mint a Na Gradu. Így még egy okunk van ünnepelni a főváros debütálását a Guide-ban. A ‘Bib’ szóval Michelin a magas minőséget és a jó ár-érték arányos konyhát jelöli, így ez a kategória nagy népszerűségnek örvend az olvasók körében.

A kalauz digitális jelenlétével kapcsolatban Gwendal Poullennec hozzátette: „A krízis alatt weboldalainkon és közösségi média platformjainkon keresztül támogattuk az iparágat, felhívva a figyelmet az éttermek kezdeményezéseire, hogy ezáltal segítsük őket a krízissel való küzdelemben. Továbbra is meg fogjuk mutatni mindenkinek a séfek igyekezetét, és bíztatni fogjuk olvasóinkat, hogy éljék újra az étterembe járás csodás érzését.

A MICHELIN Guide minden ínyencre gondolt, legyen az business-utazó vagy turista, így minden kényelmi és árfekvésbéli kategóriában a legjobb étkező- és szálláshelyeket ajánlja. A kalauz először a Michelin-csillagos éttermeket listázza, majd a Bib Gourmand-éttermeket, ezt követően pedig a kiváló konyhát jelölő Michelin-tányér besorolású éttermekről esik szó.

A MICHELIN Guide európai nagyvárosainak 2020-as kalauza dióhéjban

  • 24 háromcsillagos étterem, 4 újjal együtt
  • 95 kétcsillagos étterem, 13 újjal együtt
  • 380 egycsillagos étterem, 52 újjal együtt
  • 253 Bib Gourmand-étterem, 41 újjal együtt

Az európai nagyvárosok összes Michelin-csillagos és Bib Gourmand-éttermét egy külön listán, a MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2020 Distinctions List-en tekintheti meg.

Mi is az a Michelin?

A Michelin célja, hogy fenntarthatóan növelje ügyfelei mobilitását.  A mobilitási ágazat vezetőjeként a Michelin olyan gumiabroncsok tervezésével, előállításával és elosztásával foglalkozik, amelyek az ügyfelek számára a legmegfelelőbbek figyelembe véve szükségleteiket és a gumi használati módját; valamint szolgáltatásokat és megoldásokat kínál, hogy növelje a mobilitás hatékonyságát. Emellett a Michelin lehetőséget biztosít ügyfelei számára, hogy egyedi élményekben legyen részük utazásaik során. Továbbá, a Michelin high-tech alapanyagokat fejleszt számos szektor számára. A cég székhelye Clermont-Ferrandban található, a Michelin 170 országban van jelen, több mint 127,000 alkalmazottat számol és 69 gumiabroncsgyárat üzemeltet, amelyek együtt mintegy 200 millió gumiabroncsot állítottak elő 2019-ben.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO