Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Meghosszabbítja popzenei kiállítását a Magyar Zene Háza

2023. október 25.

Meghosszabbítja időszaki, popzenei kiállítását a Magyar Zene Háza a nagy érdeklődésre való tekintettel, a Nekünk írták a dalt! -  A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlat 2024. január 21-ig lesz látogatható – áll az intézmény tájékoztatójában.

    Mint felidézik, az év elején megnyílt kiállítást eddig csaknem 45 ezren látogatták meg. A tárlat a magyar popzene első bő három évtizedén vezeti végig a látogatókat.
    A Zene Háza közleményében kiemeli, hogy a kiállítás nemcsak a politikával átitatott korszak kiemelkedő előadóira, zenekaraira, emblematikus slágereire, legfontosabb poptörténeti eseményeire fókuszál, hanem bemutatja az azokhoz kötődő rajongói szubkultúrákat, a populáris zene elterjedésében nélkülözhetetlen médiumokat, a zenészek mozgásterét alapjaiban behatároló, erős politikai cenzúrával felügyelt intézményrendszert, a klubok, turnék és hangszerek világát, valamint a populáris zenekultúra és a társművészetek koronként változó viszonyát.
    Hozzáteszik, hogy november 17-én a kiállítás vendége lesz Vincze Lilla, december 15-én az LGT legendás zenészei, Solti János és Karácsony János, valamint 2024. január 19-én Pajor Tamás. A programokkal kapcsolatban további információk itt olvashatóak.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO