Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Megérkezett Budapestre a finn Mikulás

2017. december 01.

Rénszarvasszán helyett a Finnair Airbus Embraer ERJ-190 típusú gépével érkezett Budapestre Joulupukki, az igazi finn mikulás. A Télapó december 6-ig marad hazánkban, utána a világ más részein teljesíti a gyerekek kívánságait.

Ma délelőtt 11:30-kor landolt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Finnair Embraer ERJ-190-es gépe – fedélzeten Joulupukkival, az igazi finn télapóval. Joulupukki lappföldi otthonából, a sarkkörön túli, hóborította Rovaniemiből jött Magyarországra, hogy találkozzon a magyar gyerekekkel és megajándékozza őket minden jóval, ami a puttonyában lapul. Hosszú repülőútja után a budapesti és vecsési iskolák kisdiákjai és a magyarországi finn nagykövetség képviselői várták őt a repülőtéren.  

Joulupukki magyarországi látogatását a budapesti Finn Kulturális intézet (Finnagora) szervezi: ők segítenek a télapónak abban, hogy minél több helyen találkozhasson a gyerekekkel. Idén a Mikulás és manói ellátogatnak a magyar főváros mellet Veszprémbe és Ajkára, sőt a szomszédos Szlovénia fővárosába, Ljubljanába is. 2017-ben először már nemcsak azok a gyerekek és felnőttek találkozhatnak vele, akik el tudnak jönni a nyilvános rendezvényekre: a Mikulás több óvodába, anyaotthonba és árvaházba is ellátogat.
A Budapesten és környékén élők december 6-án délután, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban találkozhatnak a Télapóval és segítőivel. A Mikulás hat napot tölt Magyarországon, utána repül tovább a világ többi országába, hiszen a karácsony közeledtével egyre több kisgyereket kell meglátogatnia. Joulupukki részletes magyarországi programjáról a finnagora.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.
 
A télapó az év többi részében a messzi északon, rovaniemi otthonában piheni ki a karácsony örömteli fáradalmait feleségével, a Télanyóval (vagy, ahogy a finn gyerekek nevezik őt, Joulumuorival). A tél közeledtével pedig ismét decemberi világkörüli utazására készül: míg ő elolvassa a megannyi levelet, amit a világ minden tájáról küldtek neki a gyerekek, addig segítői, a szorgos manók az ajándékok elkészítésével foglalatoskodnak. A nagy forgalom miatt a finn posta egy külön Joulupukki Postahivatalt tart fenn a sarkvidéken túli területen.
 
Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO