Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Március 16-án kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál

2021. március 10.

Március 16-án kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál, amely több mint 100 koncerttel, zenés beszélgetésekkel, filmekkel várja online a közönséget.

A március 16-ával kezdődő két hétben a Bach Mindenkinek Fesztivál honlapján, közösségi oldalain és videómegosztó csatornáján több mint 100 koncertet mutatnak be, olyan, a barokk zene kontextusában különleges hangszereken is megszólaltatva Bach zenéjét, mint az ukulele vagy a pánsíp. A streamelt koncertek mellett erre az évre készült felvételek, zenés beszélgetések, filmek lesznek láthatóak. A korábbi évek nagyszabású koncertjeiből is található majd válogatás, mint például Bach János-passiója, vagy hat csellószvitjének koncertfelvétele.

Olyan kiváló művészekkel lehet majd találkozni az online térben, mint Perényi Miklós Kossuth-díjas csellóművész, Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester, Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész, Pitti Katalin Liszt-díjas énekművész, Rohmann Ditta Junior Prima Díjas csellóművész, de fellép a Bach Mindenkinek Fesztivál igazgatója, Kovács Zalán László tubaművész is. A kiemelkedő együttesek is méltó teret kapnak, mint például a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és az Operaház művészei.

A programokat a Bach Mindenkinek Fesztivál honlapján - bachmindenkinek.hu - lehet követni ingyenesen. A fesztiválnak 2021-ben több szakasza lesz, az online indulást követően nyáron kezdik el a szabadtéri koncerteket. A Bach Mindenkinek Fesztivál fővédnöke Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, védnöke Vásáry Tamás Kossuth- és Prima Primissima Díjas zongoraművész, karmester.

A fesztiválhoz idén is kapcsolódik jótékonysági kezdeményezés, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára az online térben lehet adományokat felajánlani a fesztivál honlapján leírt módon.

Forrás: MTI

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO