Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe

2023. szeptember 20.

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe; a rendezvény során országszerte több mint 150 étterem várja különleges, fix árú menüsorral a vendégeket október 5. és 15. között a DiningCity szervezésében.

    Az idei őszi Étterem Hét kínálatában a rekordszámú, több mint 150 étterem között található indiai, japán, libanoni, grúz, török, mexikói, francia, olasz és spanyol konyha is. Az alkalomra komponált, előnyös árú menüsorok fogásai között glutén-, laktóz- és cukormentes ínyencségek is szerepelnek, de a vegetáriánus vagy vegán vendégek sem maradnak éhesen - mondták el a szervezők.
    A vendéglátóhelyek három árkategóriában, három- vagy négyfogásos menüket ajánlanak: idén a top kategóriában 5900, a prémium kategóriában 7900, míg az exkluzív kategóriában 9900 forinttól kínálják a menüsorokat, szervizdíjjal együtt.
     A programban számos olyan étterem szerepel, amely neves gasztronómiai listák szerint ott van a száz legjobb magyarországi étterem között, vagy Michelin ajánlással rendelkezik.
    A fogások megalkotásakor a séfek olyan alapanyagokhoz nyúlnak, mint a homár, a polip, a szarvasgomba, prémium kecskesajt, nyúl, őz, szarvas, vaddisznó, bivaly vagy muflon. A kínálatban megtalálható majd többek között a pho leves, a ramen leves, a báránygerinc, a spanyol véres hurka, a Szent Jakab kagyló, valamint a rákraguval töltött tintahal, az ördöghal, a burgundi csiga vagy a grillezett fürj is.
    Az Országos Étterem Hét eseményét 2011 óta rendezi meg a szervező DiningCity azzal a céllal, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a hazai prémium kategóriás éttermeket. Az eseményre évente kétszer, tavasszal és ősszel kerül sor.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO