Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Málnás, szedres, zserbós - döntőben a legjobb cukormentes torták

2021. május 13.

Ma már teljesen természetes, hogy cukormentes édességek bőséges kínálatából választhatunk, a cukor mellőzése azonban ma is rendhagyó kategóriát teremt az édességek világában. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Testülete immár 10. alkalommal méretteti meg a cukor hozzáadása nélkül készült tortákat. Az idei verseny párhuzamosan zajlik a Magyarország Tortája versennyel, mindkét esetben júniusban hirdetnek győztest. A Magyarország Cukormentes Tortája zsűrije, köztük Erős Antónia és Vadon Jani elsősorban a kreatív megoldásokat és a harmonikus ízösszeállítást díjazták, és málna, szeder, zserbó és barack ízű tortákat juttatottak a döntőbe.

Az alapanyagok között számos különlegesség szerepelt: tonkabab, édesburgonya, kuszkusz, köles, tápiókagyöngy alkotott izgalmas ízkombinációt a klasszikus alapanyagokkal, mint amilyen a már említett szeder, málna, a barack és az eper.

A május 11-i elődöntőben a verseny háromszoros győztese, Nándori László cukrászmester zsűrielnökként segítette kiválasztani a 2021-es év legjobbjait. A zsűritagok összetett szempontrendszer alapján, anonim módon bírálták a tortákat. A fő hangsúly az íz, a küllem és az újszerűség mellett a verseny jellegéből adódóan a szénhidrát- és kalóriaértékeken volt. Fontos szempont, hogy a torták beilleszthetők legyenek egy kiegyensúlyozott étrendbe, és bátran fogyaszthassák őket a cukorbetegek és az egészséges életmód hívei is. A pályaművek megalkotásához a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhattak a versenyzők.

 

Zserbó Cukormentesen | Fotó: Somogyi Béla

A Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei győzteseit augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és augusztus 20-tól az ország számos cukrászdája árusítja majd.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe a következő torták jutottak be:
Beszterce rózsája - Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső
Erdei Nimfa - Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös
Havasi Málna- REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged
Szedresem - AMI Süti, Monor
Zserbó Cukormentesen - REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO