Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Magyarországon készült először a világon cukorbetegséggel foglalkozó musical

2021. november 02.

Az Édes-Keserű egy a diabéteszhez kapcsolódó fordulatos, könnyed történeten alapul, kitűnő zenével és dalokkal fűszerezve, szórakoztatva ad ismereteket a betegségről, felismeréséről, a kezeléséről és cukorbetegek társadalmi elfogadásáról.

Egy kamasz lány születésnapján indul a történet, amikor az élete hirtelen megváltozik. Elkísérjük őt és családját az inzulinos cukorbeteg lét rögös útján a tagadáson,  kétségbe esésen, lázadáson át az elfogadásig, az egyensúly megtalálásáig. Egyidejűleg megismerkedünk a kettes típusú, nem inzulinfüggő cukorbetegség lényegével és a megelőzés lehetőségével, a kissé  bohókás szomszéd bácsi révén. A valós szereplőkkel olykor fiktív alakok keverednek, mint a Hasnyálmirigy, vagy a megszemélyesített Cukor. Közben rég elásott titokra derül fény, s természetesen, mint minden “valamirevaló” darabban, a szerelmi szál sem marad el… Mindennek befogadását “zenés oázisok” segítik.  

A bemutató különleges aktualitását adja, hogy 100 évvel ezelőtt, 1921-ben fedezte fel az életmentő inzulint Sir Frederick Grant Banting és Dr. Charles Best.  A cukorbetegség és annak szövődményei égető, világméretű probléma, melynek súlyos gazdasági kihatásai vannak, egyrészt az egészségügyi és szociális kiadások magas összege, másrészt a munkavállalók kiesése okozta veszteségek miatt. Ezért a megelőzése, illetve szövődmény mentességre törekvő kezelése és az érintettek megfelelő társadalmi integrációja fontos ÜGY, melynek támogatása kiemelkedő társadalmi szerep vállalás és fontos küldetés!

Az ősbemutatóra november 13-án 19:00 órakor kerül sor a Budapesti Kongresszusi Központban. Bővebb információk itt találhatók.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO