Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Magyarországon is indul az „Európai gomba, a rejtett gyöngyszem” Gombafogyasztást népszerűsítő kampány

2023. november 21.

Az „Európai gomba, a rejtett gyöngyszem” kampány arra kívánja felhívni az ezredforduló idején születettek figyelmét, hogy a gomba tökéletes választ kínál napjaink fogyasztói igényeire.

    A kampány nagykövete, Havas Dóra, tudatos hedonista, gasztroblogger, aki a kitűnő, főleg helyi alapanyagok, az egészséges ételek, a gyors, hétköznapi megoldások egyik legismertebb képviselője.

    A kampány kilenc európai piacon célozza meg a 26 – 41 év közöttieket: Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Magyarországon, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban és Spanyolországban. A kampány célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét az európai gombafélék számos előnyére, fontos szerepére az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásban. Megfizethető, egész évben elérhető, változatos, gazdag, könnyen elkészíthető, rendkívül fenntartható, az európai gomba egy valódi gyöngyszem.

Gombafogyasztás Magyarországon

    Hazánkban az egy főre eső gombafogyasztás kb. 1,3-1,5 kg/fő/év, a két legjelentősebb termesztett gombaféle a csiperke- és a laskagomba. A termesztett gombafélék egyik legnagyobb előnye, hogy az év minden napján elérhetők frissen így egész évben rendelkezésre áll az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, értékes fehérjéket és esszenciális aminosavakat tartalmazó, alacsony zsír- és kalóriatartalmú szuperélelmiszer, amely tényleg egy rejtett gyöngyszem. Rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelynek fogyasztását most a hároméves európai uniós kampány is segíti.

    A gomba kiváló fehérjeforrás, ezen belül a fehér és a barna csiperkegomba és a laskagomba tartalmazza a legtöbb fehérjét. A gombák teljesértékű fehérjekészlettel rendelkeznek, azaz tartalmazzák a testünk működéséhez szükséges, nélkülözhetetlen aminosavakat. Mivel a gombák aminosav összetétele hasonló az állati fehérjékéhez, így a vegetáriánusok és vegánok számára is remek húspótló és kiváló forrása a szervezet számára szükséges fehérjemennyiség biztosítására.

„Európai gomba, a rejtett gyöngyszem” kampány Magyarországon

     Magyarországon influenszer-kampány indult a közösségi média felületeken a gombafogyasztás népszerűsítése érdekében. Receptvideók, fotók, leírások mutatják be a termesztett gombák változatos világát, hívják fel a figyelmet a gomba kedvező élettani hatásaira, sokrétű felhasználására. A kampány célcsoportja a fiatal felnőttek, a milleniál generáció tagjai, akik fogékonyak az egészséges, fenntartható élelmiszerekre. A gomba kiválóan beilleszthető a XXI. század modern élelmiszertrendjeibe, hiszen a termelése környezetbarát, lokálisan elérhető és természetesen egészséges élelmiszer. Ezekkel a tulajdonságokkal a célcsoportot várhatóan sikeresen lehet további fogyasztásra ösztönözni.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO