Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Magyarország vezető butikhoteljének választották az Aria Hotel Budapestet

2024. március 07.

Ismét Magyarország vezető butikhoteljének választották az Aria Hotel Budapestet a World Travel Awards szavazásán. A Wall Street Journal által a turisztikai Oscar-díjként is emlegetett elismeréssel, amelyet idén Berlinben adtak át a győzteseknek, az idegenforgalmi szektor legjobbjainak munkáját ismerik el.

    Az Aria Hotel Budapest sikerének titka a vendégekre irányuló őszinte nyitottság és figyelem, amely a tulajdonost, Henry Kallan magyar származású, amerikai üzletembert egész életében vezérelte. A szakember az elsők között ismerte fel a tematikus szállodákban rejlő lehetőségeket.   

    A New York-i székhelyű Library Hotel Collection-csoport magyarországi szállodája már második alkalommal nyerte meg „Magyarország vezető butikhotele” kategóriát a World Travel Awards szavazásán. Az Aria Hotel Budapest korábban 2021-ben vívta ki magának ezt a címet. Az 1993-ban alapított World Travel Awards minden évben a legjobb turisztikai szolgáltatókat jutalmazza, a világ legjobb úti céljairól – a városoktól a szállodákig – online szavazáson döntenek a felkért idegenforgalmi szektorban dolgozó szakemberek, újságírók, de maga az utazóközönség is leadhatja voksát. 

   Tolnai Máté szállodaigazgató elmondta: „Butikhotelként minden vendégnek nagy figyelmet tudunk szentelni, mindenki egyedi szobát és személyre szabott szolgáltatást kap. Munkánk lényege, hogy a nálunk megszállók úgy érezzék, számunkra ők mindennél fontosabbak, és arra emlékezzenek, milyen érzés volt, amikor odafigyeléssel, őszinte kedvességgel foglalkoztak velük munkatársaink. A díj számunkra pozitív megerősítést jelent ebben a munkában”.

    Az egyedi szolgáltatáshoz hozzátartozik az Aria Hotel Budapest zenei tematikája is. Az épület négy szárnyát a jazz, opera, klasszikus és könnyűzenének dedikálták, 49 szobájának mindegyikét egy-egy zenei legenda öröksége fémjelzi. A hotel klasszikus zenei szárnyának tiszteletbeli zenei kurátora Fischer Iván, az opera szárnyé Rost Andrea, a kortárs zenei szárnyé pedig Rúzsa Magdolna. A szállodának saját zenei igazgatója van Magyar Kornél személyében, aki kiemelten foglalkozik a magyar és nemzetközi zenei intézményekkel és előadóművészekkel való kapcsolatépítéssel. Részben ennek köszönhető, hogy a földszinten található Café Liszt tükörtermének felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel, mások mellett Plácido Domingo, Gregory Porter, Lenny Kravitz.

    A szálloda zenei koncepciójának az élő események adnak plusz tartalmat, így az itt megszálló vendégek intenzív kulturális élménnyel gazdagodhatnak: a Café Liszt ad otthont a Házimuzsika világsztárokkal című koncertsorozatnak, melyben világhírű művészek fellépését intim közelségből tapasztalhatja meg a közönség. A neves chicagói jazzművész, Patricia Barber és kvartettje mellett Nyári Károly, a Bogányi család, Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes és a Hot Jazz Band adott már itt koncertet. Szezonális programként a Teatro Aria mozitermében a londoni Royal Opera House opera- és balettközvetítéseit villásreggelivel egybekötött vetítéseken lehet élvezni.

    A Library Hotel Collection szállodacsoport 2015-ben nyitotta meg a zenei tematikájú Aria Hotel Budapestet, mely azóta több ízben is elnyerte az utazási ágazat legrangosabb elismeréseit. A Budapest történelmi belvárosában, nem messze a Lánchídtól és a Bazilika közvetlen szomszédságában elhelyezkedő Aria Hotel Budapest 2017 januárjában a TripAdvisor Travelers’ Choice Awards-on a Világ Legjobb Szállodája címet nyerte el a legnagyobb utazási oldal látogatóinak értékelései alapján. A szektor egyik legjelentősebb elemzője, a ReviewPro pedig a világ hatodik legjobb egyéni luxusszállodájának választotta a budapesti Aria Hotelt 2,7 millió vendégértékelés elemzése alapján, míg az szállodát üzemeltető csoport, a Library Hotel Collection a világ elsőszámú kis luxusbrandje címet érdemelte ki. 

    2018 tavaszán a Condé Nast külön értékelte az Aria Hotel Budapest tetőbárját is, a világ 10 legjobb tetőteraszának egyikeként megnevezve a High Note SkyBar-t. A hotelben található az 2015-ben Európa legjobbjának választott Harmony Spa. A zenei tematikájú Aria Hotel Budapest tereit Varró Zoltán (VarroDesign) tervezte, akinek munkáját a vendéglátóipari design legrangosabb díjával, a Gold Key Award-dal is elismerték.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO