Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Madame Tussauds panoptikum nyílik Budapesten

2021. június 20.

2022 első negyedévében nyílik meg a világ első, teljesen franchise alapú Madame Tussauds kiállítása a budapesti belvárosi Dorottya utcában – írja a telex.hu híroldal.

 A budapesti ház különlegessége, hogy ez lesz a világ első Madame Tussauds franchise-helyszíne. Eddig az összes panoptikum (összesen 22) a jogtulajdonos, a brit Merlin Entertainments tulajdonában volt, illetve van. A magyarországi létesítmény magyarok tulajdonában lesz, akik franchise-díjat fizetnek majd.

A legtöbb részlet még nem ismert, de az már igen, hogy a budapesti kiállításhoz 50 kézzel készített bábot készítenek majd a nyugat-londoni Actonban, az egyetlen működő bábugyárban.

A budapesti szervező a Dorottya Experience Kft., amelynek többségi tulajdonosa Kreinbacher József építőipari vállalkozó és pezsgőgyártó, Magyarország egyik leggazdagabb üzletembere.

A hírportál több mint 10 milliárd forint értékűre becsüli a beruházást, amelyet a magyar adófizetők 3,1 milliárd forinttal támogatnak a Nemzeti Turisztikai Ügynökségen keresztül.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO