Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Ma nyílik az idei World Press Photo kiállítás, a Magyar Nemzeti Múzeumban

2018. szeptember 20.

Az évente 100 különböző városban 4 millió látogatót vonzó World Press Photo, a világ legrangosabb utazó fényképkiállítása ma nyílik meg Budapesten, a korábbi évektően eltérő, új helyszínen: a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A legnagyobb presztízsű, fotózsurnalisztikának dedikált World Press Photo utazó kiállítás képeit az amszterdami World Press Photo Alapítvány 1955-től évente meghirdetett nemzetközi pályázat anyaga adja. Fotóriportereknek és dokumentarista fotográfusoknak ez a legjelentősebb nemzetközi megmérettetés. A kiállítás anyagát minden év februárjában a sajtófotós szakma jeles képviselőiből álló nemzetközi zsűri bírálja el, amely független a World Press Photo Alapítványtól. Idén 125 ország 4548 fotósának több mint 73000 képéből kerültek ki a nyertesek. A zsűri összesen nyolc kategóriában 45 fotós munkáját jelölte meg nyertesként, az év fotójának Ronaldo Schemidt Venezuelai válság című munkáját választották.

"Digital Storytelling"

Idén először a World Press Photo dokumentarista és multimédia versenyének nyertes filmjei szintén megtekinthetőek lesznek. Emellett, mint minden évben, a Word Press Photo kísérőkiállítást is kap, ez idén a NaturArt pályázatának díjazott képeiből került ki, "25 év legszebb magyar természetfotói" címmel.

Bővebb információ

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO