Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Libamájjal megyünk a street foodok olimpiájára

2019. szeptember 25.

Mangalica kolbásszal és libamájjal mutatkozik be idén Magyarország a street foodosok olimpiáján, a European Street Food Awards-on. 2019 hazai győztese a Smoke & Meat BBQ lett, akiket a szakmai zsűri fődíja mellett a közönségdíjat is begyűjtötték. Az idei nemzetközi döntőt szeptember 27-én és 28-án rendezik meg a svédországi Malmőben, ahová 15 országból érkeznek versenyzők.

Második alkalommal vesz részt Magyarország a European Street Food Awards-on, ahol két napon át Michelin-csillagos séfek és szakértők keresik Európa legjobb street foodjait. Malmőben többek között olasz, brit, lengyel, orosz, bolgár, finn és német versenyzők fogásaival mérik majd össze a Smoke & Meat BBQ mangalicás ételeit. – Minden versenyzőnek két étellel kell készülnie. Nálunk az egyik egy szendvics, smokerben megsütött libamájjal, libazsírral, grillezett camembert sajttal és szilva lekvárral. A másik egy klasszikus BBQ kóstolótál szeggyel, mangalica töltött dagadóval és oldalassal, valamint a saját kolbászunkkal – mondta el Lángi Zoltán, a Smoke & Meat BBQ egyik tulajdonosa.

A Hungarian Street Food Awardson a fődíj mellett nyolc kategóriában hirdettek győztest: húsimádó, pizza, hamburger, nemzetközi, magyaros, édes, és legszebb food truck címeket is osztottak, ill. a közönségszavazáson legjobban szerepelt kocsit is kitüntették. – A zsűri elsősorban a nemzetközi esélyeket tartotta szem előtt, ezért olyan kocsit választottunk, aki nemcsak megállja a helyét Malmőben, de jó eredményeket is hozhat, mivel szakmai szempontból is kifogástalan. Hogy ez menyire összecseng a fogyasztók véleményével, azt csodálatosan példázza a közönségszavazás eredménye, ahol szintén a Smoke & Meat BBQ lett a befutó – tette hozzá Vad-Horváth Zoltán, a Street Food Egyesület elnöke, a Hungarian Street Food Awards egyik zsűritagja. A győzteseket a Nemzetköti Street Food Fesztiválon hirdették ki az Andrássy úton, ahol a legtöbb kategóriagyőztest meg is kóstolhatta a közönség. A verseny lebonyolításáért a hazai street foodosokat összefogó két csapat, a Streetfood Karaván és a Magyar Street Food Egyesület felelt, utóbbi a győztes utazását is biztosította.

2019 Hungarian Street Food Awards eredmények:

  • Fődíj: Smoke & Meat BBQ
  • Közönségdíj: Smoke & Meat BBQ
  • Édes kategória győztes: Say Cheese
  • Hamburger kategória győztes: MaPet Hajdúszoboszló Húsimádó kategória győztes: Zabálj csak
  • Legszebb food truck kategória győztes: Borkas
  • Magyaros kategória győztes: Hatlépcsős Étterem
  • Nemzetközi kategória győztes: Á table
  • Pizza kategória győztes: Kemencés Pizza
Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO