Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Lehengerlően szabad - Ara Malikian először lép fel Magyarországon

2018. június 21.

A bejrúti születésű örmény hegedűművész, a világszerte ismert és minden korosztályban ünnepelt Ara Malikian világkörüli turnéjának második hullámában London, Párizs, Róma, Moszkva, Buenos Aires, Lima, Peking, Hongkong, Isztambul, Prága, Dubai és még 40 ország nagyvárosának neves koncerttermei után először lép fel Magyarországon, a Margitszigeten!

A göndör loboncú, egzotikus hippi hegedűvirtuóznak Libanon, Európa és a mediterráneum az otthona. Nemcsak a zenéje, hanem az élete is egyfajta „kulturális koktél”. Szellemiségében és kisugárzásában is vérbeli lázadó a ’68-ban született, idén éppen 50 éves hegedűvirtuóz, aki Sandokanba oltott Flatley módjára jelenik meg a színpadon. Minden testrésze táncot jár, miközben Paganini kristálytiszta hangzásait csiholja ki a hangszeréből.

12 évesen, csodagyerekként adta első önálló koncertjét, s hamarosan a legrangosabb zeneakadémiák nemcsak, hogy megnyíltak előtte, de maguk invitálták, hogy náluk bontakoztassa ki ígéretes és látványos tehetségét. A híres berlini Hochschule für Musik und Theatre Hannoveren végzett zenei tanulmányai miatt 15 éves korától Berlinben élt, ahol sokáig ő volt a legfiatalabb növendék. Később Londonban is tanult, a legkiválóbb zenetanároktól és professzoroktól, többek között az Alban Berg Quartett tagjaitól is. 

A művész eddig is mindig különös figyelmet fordított arra, hogy zenéje eljusson a legszélesebb közönséghez, és azok is élvezettel és gyönyörködve hallgathassák, akiknek a klasszikus zene teljesen kimaradt az életéből. Különleges szólóprojektjei mellett filmzenéiről is ismert, többek között a Pedro Almodóvarnak írt zenéiről, melyeket a Beszélj hozzá (2002) és Rossz nevelés (2005) című filmjeihez szerzett. Muzsikájában az arab, a zsidó és a cigány zene mellett megtalálható a klezmer, a tangó és a flamenco, sőt a western is. Az ő zenéje olyan zene, amely sok más zenét és kultúrát foglal magába.

Ara Malikian június 29-én, először Magyarországon a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO