Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Lecsózz a Fügekertben, hétvégén irány Zánka!

2018. július 26.

Kevés lelkesebb tulajdonos van a Balaton-mentén, mint a zánkai Fügekert-Bed&Wine tulajdonos-házigazdája, a filmes és zenés berkekből érkező Havas Miklós (ő egyébként az egyik producere Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock 'n Roll című filmtervének, melyet a Karlovy Vary filmfesztiválon idén a „Legjobb vízió díjával” tüntettek ki). Hozzá csatlakozott idén Pallag Dávid, a Michelin csillagos Tanti ex sous chefje. Ők ketten bármilyen reggelit és brunchot elvisznek, úgy, hogy közben minden időtlen, hangulatos, és az ember nem akar tovább indulni. A hosszú reggelikből születtek a hosszú brunchok. Az étlap táblás ajánlat, déltől a termelői finomságokat grillen készült ételek váltják fel, és az ikonikus lecsó, aminek itt, ahogy lehet, kihúzzák a szezonját.

Három tematikus brunch vár ránk a nyáron: a Lecsó brunch (július 28-29.),  a Provence-i brunch (augusztus 11-12.) és a Jeruzsálemi brunch (augusztus 25-26.)

Lecsó brunch a Fügekertben

Szeretnénk, ha a lecsó a Fügekert emblematikus étele lenne: egy olyan lecsó, aminek van íze, tartása. Spanyol édes füstöltpaprikával, dehidratált paradicsommal, kolbászmorzsával készítjük, minden hozzávalót külön készítünk, és a megfelelő pillanatokban rakunk össze. A tetejére házi aszalt paradicsom kerül, az eredmény egy kultikus étel, amit a Fügekert terasza koronáz meg” – mondja a Fügekert séfje.

Lecsóvariációk:

  • Lecsó keszthelyi tokhallal és pisztráng kaviárral
  • "Tüzes" lecsó báránykolbásszal, polával
  • Lecsó a'la natur kolbászmorzsával
  • Vegetáriánus lecsó cukkinivel és padlizsánnal


Ésatöbbi

A provence-i brunchra többek között Káli Kövek Frizzantéval, bruschettával, grillezett balzsamos füge brezaolaával, levendulás házi kenyérrel, szardellás fehér kőrözöttel készülnek, a jeruzsálemi brunchon pedig bárányburger, hummusz, báránykolbász muhammarával, polával és shaksuka kovászolt kenyérrel lesz porondon.

A Fügekertben a nap a reggelivel kezdődik 9-kor, ami egészen 12-ig kitart és a szállóvendégek mellett mindenkit szívesen látnak. Ez után jön a brunch, normál napokon 12 órától 3-ig, de a tematikus hétvégéken már 10-től is lehet jönni. 6-tól pedig vacsora-idő, hétfő kivételével minden nap nyitva a Fügekert terasza.

Bővebb infó

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO