Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Le Diner en Blanc újra Budapesten

2017. augusztus 01.

Tavaly volt az első alkalom, hogy ezt a nemzetközi, nagyon titokzatos vacsorát megrendezték Budapesten.

   A helyszín – melyet csak az utolsó percben tudattak a résztvevőkkel – a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkoló volt. Idén eddig azt tudjuk, hogy a dátum szeptember 9. A részvétel egyetlen módja az, ha az ember egy ,,körön belüli” barátjától vagy ismerősétől meghívót kap. Lesz néhány utolsó pillanatban elérhető várólistás hely is. Naprakész információ a weboldalon és a Facebook oldalukon érhető el.

 

A Fehér Vacsora közel 30 évvel ezelőtt született, amikor egy François Pasquier nevű fiatalember, aki egy hosszabb külföldi tartózkodás után visszatért Párizsba, úgy döntött, egy nyilvános kertben vacsorát tart, hogy újjáélessze kapcsolatait a barátaival. Megkérte őket, hogy öltözzenek fehérbe, hogy felismerhessék egymást. Végül egy 200 fős flashmob verődött össze. Az esemény jelenleg 70 városban, 25 országban zajlik világszerte.

 

A budapesti Dîner en Blanc szervezőcsapata ugyanaz, mint a tavalyi évben: Rókusfalvy Gábor (Roxer Event), Kurják Gábor (New Edge) ill. Kormos Dalma és Hlatky-Schlichter Hubert a KIOSK-tól.

 

A Dîner en Blanc ekkora sikerének az az oka, hogy a szervezők minden országban megbocsáthatatlanul szigorúak a szabályok tekintetében. Íme néhány szabály, amelyet minden résztvevőnek be kell tartania:

 

– A megjelenés kötelező. A rendezvényt megtartják és meg kell jelenni, akármilyen is az időjárás! 

– Az egyetlen elfogadható szín a fehér. Összecsukható asztaloknak és székeknek fehérnek kell lennie vagy fehérrel kell azokat bevonni.

– A vendégeknek (szintén fehér) piknikkosárral kell megjelenniük a vacsorára, s azok ,,minőségi" ételekkel kell, hogy legyenek töltve. Tilos a műanyag evőeszköz és a papírtányér. Az élelmiszereket finom porcelánedényekből kell elfogyasztani, és megfelelő talpas poharakat, ill. evőeszközöket kell használni.

– Sört és magas alkoholtartalmú szeszes italokat tilos vinni. Csak bor és pezsgő megengedett.

– A résztvevőknek fehérbe és elegánsan kell öltözniük. Az ,,eredetiséget" értékelik, de csak akkor, ha stílusos és ízléses.

 

https://budapest.dinerenblanc.com/?locale=hu_HU

 

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO