Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Latin-Amerikai Filmnapok az Urániában

2023. szeptember 23.

Argentin, brazil, ecuadori, kolumbiai, perui és venezuelai alkotások közül válogathat a közönség szeptember 26. és október 1. között a 2. Latin-Amerikai Filmnapokon az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

     A szervezők közleménye szerint, a filmnapok Argentína, Brazília, Ecuador, Kolumbia, Peru és Venezuela magyarországi nagykövetségének együttműködésével valósul meg, a kínálat műfajilag a politikai thrillertől a vígjátékon át a zenés dokumentumfilmig ível.    
    Mint írják, a Filmnapokat szeptember 26-án a legjobb idegen nyelvű film Golden Globe-díjával elismert Argentína, 1985 nyitja. Santiago Mitre rendezése hiteles történelmi dráma és feszült politikai thriller egyszerre. Az alkotást Julio Strassera és Luis Moreno Ocampo ügyészek, valamint fiatalokból verbuvált jogi csapatuk igaz története ihlette. A filmet a hiteles korrajz és látvány mellett az itthon is jól ismert Ricardo Darín (Eszeveszett mesék, Truman, Mindenki tudja) játéka teszi emlékezetessé.
    Szeptember 27-én A legjobb családok című perui vígjáték, Javier Fuentes-León rendezése humorosan tárja a néző elé társadalmi ellentéteket. Luzmila és Peta nővérek házvezetőnőként dolgoznak két arisztokrata hölgy alkalmazásában. Már-már családtagnak számítanak, mígnem felszínre nem kerül egy mélyen őrzött titok.
    Szeptember 28-án Az exemnek szeretettel alkotóinak új komédiája, a Különc - Az vagy, vagy tetteted? című film lesz látható. A tinivígjáték főhőse, Julia sok év után költözik vissza szüleivel az Egyesült Államokból Ecuadorba. Odaát népszerű vlogger volt, itt ismeretlenül kell beilleszkednie a szigorú, katolikus fenntartású gimnáziumba.
    Brazília szeptember 29-én Sergio Machado romantikus thrillerével, A vágy folyójával képviselteti magát a programban. A filmben Dalberto beleszeret a gyönyörű és titokzatos Anaírába és a pár abba házba költözik, ahol a férfi fivérei is laknak. Csakhogy Dalberto távollétében őket is megérinti a nő szépsége. A legidősebb testvér megpróbál ellenállni a vágyainak, a legfiatalabb és Anaíra viszont egymásba szeretnek. A filmet Milton Hatoum brazil író művei ihlették.
    Szeptember 30-án Miguel Ferrari A két hold éjszakája című, sorsszerű fordulatokban és érzelmekben gazdag venezuelai drámáját vetítik, amely egy különös várandósság történetét beszéli el.  
    A filmhét programját október elsején Vörös Eszter Kolumbiában forgatott dokumentumfilmje, A nagy Parranda - Történetek Gabriel García Márquezről zárja. A magyar videós és zenész azért utazott Kolumbiába, hogy kiderítse, hogyan hatott a Karib-térség népének kultúrája a Nobel-díjas kolumbiai íróra. Elbeszélt és elénekelt történeteket gyűjtött García Márquez családtagjaitól, barátaitól és vallenato zenészektől - áll a közleményben.
    A filmeket eredeti nyelven - spanyolul, illetve portugálul - és magyar felirattal vetítik.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO