Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Közeleg a Sting koncert időpontja

2019. június 25.

A világ egyik legnépszerűbb művésze, Gordon Matthew Thomas Sumner aka Sting július 2-án Budapesten koncertezik. A ‘My Songs’ turné a zeneszerző, énekes, színész, író és aktivista legnépszerűbb dalaira összpontosít, és felöleli a tizenhatszoros Grammy-díj nyertes énekes teljes karrierjét, a Police együttessel és szólóművészként is. A rajongók biztosan hallhatják majd többek között az Englishman In New York, a Fields Of Gold, a Shape Of My Heart, az Every Breath You Take, a Roxanne és a Message In A Bottle dalokat Stingtől és kísérő rockbandájától.

A zeneszerző, énekes, színész, író és aktivista Sting Newcastle-ban született, majd 1977-ben Londonba költözött és megalapította a The Police-t Stewart Copeland és Andy Summers társaságában. A banda öt lemezt jelentetett meg, 6 Grammy, és 2 Brit Awards díjat nyertek, valamint 2003-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Mint a világ egyik legkarakteresebb szólóművésze, Sting további 10 Grammy, 2 Brit, egy Golden Globe, egy Emmy-díjat kapott a 4 Oscar-jelölése (legutóbb a "The Empty Chair" című dalért a JIM: The James Foley Story-ból) és egy Tony-jelölése mellé, továbbá kitüntették a Billboard magazin Century Award-jával, és a MusiCares 2004-ben az Év Emberének választotta. Tagja a Zeneszerzői Hírességek Csarnokának, megkapta a Kennedy Center kitüntetését, az American Music Award életműdíját és a Polar Zenei Díjat is. Sting zenei munkásságát díszdoktori címmel ismerték el a Northumbria Egyetemen(1992), a Berklee Zenei Főiskolán (1994), a Newcastle upon Tyne Egyetemen (2006), és utoljára a Brown Egyetemen, alapítása 250. évfordulóján tartott ünnepség keretében (2018). Nagy sikerű 57th & 9th című albumát követően - amely közel egy évtizednyi kihagyás után az első rock / pop anyaga volt -, Sting és a reggae sztár, Shaggy kiadott egy közös, jamaikai behatással bíró albumot 44/876 címmel, amely a két művész zenéjének meglepően sok hasonlóságán alapult, és végül a Grammy jelölésig jutott mint az év reggae albuma. A címadással - 44/876 -, amely országaik kódszámából áll, elsősorban a duó Jamaika iránti szeretetét akarták kifejezni, hiszen nem csupán Shaggy hazája, de az a hely is, ahol Sting olyan dalokat írt, mint Police Every Breath You Take klasszikusa. 2018 nyarán Sting és Shaggy turnéra indult a lemez anyagával, ahol a két Grammy-díjas művész legnagyobb slágereiket ötvözte az új dalokkal, kísérő zenekaraik tagjait is vegyítve a fellépéseken. A kritikusok által magasztalt 44/876 világkörüli turné Észak- és Dél-Amerikában, valamint Kelet-Európában volt látható. Hihetetlen karrierje során Sting - a The Police-szal és szólóban összesen - közel 100 millió albumot adott el. Több, mint 15 filmben szerepelt, producer volt az Őrangyallal, védtelenül című filmben, és 1989-ben játszott a Koldusoperában, a Broadway-n. Utolsó színházi munkája a Tony-díjra is jelölt musical, a The Last Ship, amelyet az Északkelet-Angliában található Wallsend hajógyártó közösségben szerzett emlékei inspiráltak, ahol született és nevelkedett. Sting zenéjével és dalszövegeivel bemutatott előadás a 2014/2015-ös évadban futott a Broadway-n, de az óriási kritikai siker miatt brit vidéki színházi turnét is szerveztek belőle, amely 2018 márciusa és júliusa között zajlott.

Sting olyan emberi jogi szervezeteket támogat, mint például a Rainforest Fund, az Amnesty International vagy a Live Aid, amelyek megjelennek művészi hitvallásában is. Feleségével, Trudie Styler-rel alapította a Rainforest Fund-ot 1989-ben, hogy megvédhesse mind a világ esőerdőit, mind a bennük élő őslakosokat. 18 különböző segélykoncertet adott az alapítványok javára, továbbá, hogy tudatosítsa az emberekben bolygónk veszélyeztetett forrásait. Alapítása óta a Rainforest Fund kiterjesztette hálózatát, és már 3 kontinens több mint 20 országában dolgoznak.

Jegyek

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO