Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Koreai képregénykiállítás Budapesten

2023. október 07.

A Budapesti Koreai Kulturális Központban október 2-tól hat dél-koreai képregényalkotó művei láthatók, a manhva sokszínű műfaján keresztül mutatva be a koreai társadalom életét.

    A dél-koreai képregény, azaz a manhva világába vezet be a budapesti Koreai Kulturális Központ október 2-ától látogatható kiállítása.A tárlaton hat nemzetközileg elismert dél-koreai képregényalkotó munkáit ismerheti meg a közönség. A Budapesten először látható kiállítás a dél-koreai képregény, a manhva műfaji sajátosságaiba és a kibontakozó történeteken keresztül a koreai társadalomban élő emberek életébe is beavat.

    A kiállítás válogatása papíralapú és digitális képregényeket mutat be gyermekeknek, tizenéveseknek és felnőtteknek egyaránt. Az alkotások minőségesen ábrázolják a dél-koreai képregény sajátos műfaji jellemzőit, és képet adnak a mai koreai társadalom világáról is.

    Sooshinji és Ma Yeongshin képregényei a koreai nők helyzetét dolgozzák föl a partriarchális társadalom viszonyában, önreflexióra késztetve ezzel a helyi olvasókat. Sooshinji „Sarin, a menyecske” c. digitális képregényét pl. több mint 600 ezren követik a közösségi médiában.

   Ma Yeongshin művében a koreai társadalom rejtett tagjai, az életük közepén járó anyák történeteit mutatja be. A képregény hazájában és külföldön is elismerést szerzett, és a képregényvilág Oscarjaként számon tartott Harvey-díjat nyerte el a legjobb nemzetközi alkotás kategóriában.

    A nők helyzetén kívül foglalkozik a fiatal felnőtt élet nehézségeivel is, a szisztematikus megfélemlítéssel, a depresszióval, a generációs terheket viselő családi struktúrákkal.

     A tárlat 2024. január 31-ig minden hétköznap 12 órától 20 óráig ingyenesen látogatható a II. kerületi Koreai Kulturális Központban.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO