Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Koncertek, kiállítások, irodalmi és családi programok a pécsi Múzeumutca+ fesztiválon

2023. augusztus 17.

Koncertek, irodalmi események, kiállítások, tematikus foglalkozások és családi programok is várják a közönséget az augusztus 18. és 20. között Pécsen zajló Múzeumutca+ fesztiválon.

    A  program szervezője a Janus Pannonius Múzeum (JPM), a rendezvény keretében ismét kulturális programokkal, könnyed nyári társasági eseményekkel töltik meg a pécsi belvárosi, több múzeumnak is otthont adó Káptalan utcát és az abból nyíló udvarokat és kerteket.
    Az eseményen helyi vendéglősök, borászok, kistermelők, DJ-k, bárzongoristák, zenészek mutatkoznak be, továbbá tematikus séták, családi foglalkozások, meghosszabbított nyitvatartasú és ingyenes tárlatvezetéssel kiegészülő múzeumi kiállítások lesznek.
    A Muzeumutca Plusz nyitányaként - augusztus 18-án délután öt órától - a pécsi Bóbita Bábszínház óriásbábjai vonulnak majd a Széchenyi térről a Múzeumutcába, miközben Marching Jazz Band zenél.
    A résztvevők bűvésszel is találkozhatnak, a bátrabbak magukról karikatúrát készíttethetnek, de kerámiával, selyemmel és papírral dolgozó kézműves foglalkozásokon és interaktív ősmaradvány bemutatón is részt vehetnek az érdeklődők.
    Az események között a látogatók meghallgathatják Hobót, a Kállai-Ökrös duó örömzenélését, latintáncot tanulhatnak, a város független zenei és kreatív színterének szereplői is fellépnek, és debütál az első pécsi hangszer-, és zenei bolhapiac is.
    A felszín alatti világba pincetúrák keretében lehet majd aláereszkedni, egy kerékpáros kirándulás során pedig régész vezetésével Pécs belvárosának múltját ismerhetik meg a mozgásra is vágyók, továbbá feltárulnak a múzeum restaurátor-műhelyének titkai is.
    Pénteken este a JPM Csontváry Múzeum földszintjén megnyílik a mohácsi ezüstérmeleletet bemutató új időszakos tárlat és egy kültéri kiállítással a Magyar Géniusz Program is bemutatkozik.
    A rendezvény látogatása ingyenes, de egyes programok regisztrációhoz kötöttek, illetve jegyvásárlás mellett vehetők igénybe.
    A programokkal és a részvételi feltételekről is részletes információk találhatók itt és az esemény  Facebook-oldalán.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO