Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Kiállításokkal, zenével, tánccal és játékokkal várják a látogatókat Szentendrén a Múzeumok éjszakáján

2023. június 21.

Kora délutántól késő estig várják kiállításokkal és programokkal a látogatókat Szentendre múzeumaiban és a Skanzenben június 24-én, szombaton, a Múzeumok éjszakáján.

    A Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) nyolc múzeumába, összesen tíz helyszínre, valamint a Skanzen Erdély épületegyüttesébe várják az érdeklődőket a Szentendrén.
    Barcsay Jenő A formák ritmusa című kiállítás megnyitója a Kmetty múzeumban lesz, amit az Ágoston Béla Qrtett jazzkoncertje követ a múzeum előtti Fő téren, majd kurátori tárlatvezetés indul Iberhalt Zsuzsa művészettörténésszel, de közösségi alkotás is lesz Mozaik a macskakövön címmel a Dumtsa Jenő utcában és a Fő téren.
    A Vajda Múzeumban Radák Judit Vajda-kutató kalauzolja a látogatókat a Vajda, a próféta című kiállításban, a múzeum PhotoLab terének Cataracta című kiállításához kapcsolódva pedig afrikai közösségi tánc látható.
    Múzeumra hangolva címmel beavató tárlatvezetést tartanak az FMC és a debreceni MODEM edukációs programjának alkotóival a MűvészetMalomban, ahol Hajdu Tamás antropológus előadása is meghallgatható a Tarsolylemezek című kiállításhoz kapcsolódva.  
    Zólyomi Zsolt parfümőr válogatása alapján Le parfum, la composition címmel várja játék az érdeklődőket illatokkal és képekkel a Ferenczy Múzeumban, ahol az új állandó kiállítása kapcsán Csalár Bence divatszakértő is tárlatvezetést tart Körforgásban a divat címmel.  Szintén a Ferenczy Múzeum a helyszíne az Olvass könyvklubnak Závada Péterrel, valamint az irodalmi kerekasztal-beszélgetésnek és egy könyvesboltavatónak.  
    A Czóbel Múzeumban Klimó Károly festőművész tart tárlatvezetést csokikóstolóval egybekötve, a Kovács Margit Kerámiamúzeumban pedig Párkapcsolati meseesten vehet részt a közönség.
    A programok között szerepel múzeumi gyűjtőkampány a város helytörténeti gyűjteményéhez; zseblámpás helytörténeti és építészeti séta Komáromi-Raisz Borbála idegenvezetővel; éjszakai raktártúra az FMC grafikai gyűjteményében Kigyós Fruzsina kurátorral és Eged Dalma gyűjteménykezelővel.
    A családi programok között találni online családi szabadulószobát és honfoglalás kori stylist játékot, interaktív családi vezetőt rejtvényekkel, nyomozással, kódfejtéssel és apró meglepetésekkel.
    Az idén először csatlakozott a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum az országos rendezvénysorozathoz, a programok este hat órakor indulnak. Szent Iván éjjeléhez kapcsolódva a Skanzenben a szerelem és az udvarlás a központi téma, a programok elsődleges helyszíne a tavaly megnyílt Erdély épületegyüttes. Városi egységében kézműves foglalkozásokba, a többi között mézeskalács-díszítésbe, jegykendőhímzésbe, ékszerkészítésbe lehet bekapcsolódni; a postahivatalban szerelmesleveleket lehet feladni, a Hirsch-nyomdában titkos üzenetek készíthetők, a gyógyszertárban gyógynövényekkel és afrodiziákumokkal lehet megismerkedni, de táncbemutató is lesz a szentendrei Stefanovics kortárs tánccsoport közreműködésével.
    A Főtérről este Szerelem a századfordulón címmel tematikus séta indul, de lesz Fonó táncház, Ötödik évszak-koncert, fényfestés, valamint mutatványosok és tűzzsonglőrök bemutatója. Az Erzsébet ligetben piknik és kertmozi várja a nézőket; a Divatáru-kereskedésben korabeli ruhákba lehet beöltözni.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO