Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Keep Floyding-koncert lesz május 4-én a Várkert Bazárban

2024. április 07.

The Pink Floyd Sound 60 címmel ad koncertet a világhírű brit zenekar dalai előtt tisztelgő magyar csapat, a Keep Floyding május 4-én a Várkert Bazár rendezvénytermében.

A mostani koncert apropóját az adja, hogy a legendás Pink Floyd előzményei hatvan évvel ezelőttre, 1964-re nyúlnak vissza - közölték a szervezők szerdán.

    Az esten a Pink Floyd valamennyi stúdiólemezéről hangzik el dal, köztük lesz a Wish You Were Here, az Another Brick in the Wall (part 2) vagy a High Hopes is.

    A Pink Floyd munkássága előtt tisztelgő Keep Floyding 1999 áprilisában, tehát negyedszázada alakult, eredetileg Echoes of Pink Floyd néven - tizenöt évvel ezelőtt váltottak a Keep Floyding névre. A zenekar célja kezdettől fogva a Pink Floyd zenéjének és gondolatainak tolmácsolása volt, a hiteles hangzás eléréséhez komoly eszközparkot tartanak fenn. Vizuális koncepcióban is igyekeznek tartani a lépést a néhai Pink Floyddal, hiszen a robotlámpák, a lézerek, a vetítés az összművészeti performansz szerves része.

    A Keep Floyding minden alkalommal egyedi műsorra törekszik, koncertjeiknek tematikája van, ami lehet egy évforduló, egy híres koncert felidézése vagy korai időszakból való felvételek eljátszása. Az alapítók közül ma is a csapat tagja Goldschmidt Gábor gitáros-énekes és Haáz Imre szaxofonos, mellettük Tóth András (gitár), Segesdy Márton (billentyűs hangszerek, ének), Hajba László (dob), Balázs Bálint (basszusgitár, ének), Garda Zsuzsa és Simon Edina (ének) tagja a Keep Floydingnak.

    Mint írták, a Pink Floyd közvetlen előzményei a Tea Set nevű formációhoz köthetők, ebben Bob Klose gitáros, Roger Waters basszusgitáros, Nick Mason dobos, valamint a későbbi billentyűs, Rick Wright (ekkoriban még fúvós hangszereken) szerepelt. Röviddel megalakulásuk után csatlakozott hozzájuk az énekes-gitáros Syd Barrett. Amikor egy rendezvényen egy másik banda is fel akart lépni Tea Set néven, Barrett Pink Floyd Soundnak nevezte el a zenekart, két blues-zenész, Pink Anderson és Floyd Council után.

    A Pink Floyd pályafutása során 200 millió albumot adott el és a pszichedelikus rock legfontosabb együttese lett az évek során. Roger Waters 1985-ben feloszlatta a csapatot, ezután jogvita kezdődött a név használatáért; a Pink Floydot végül David Gilmour, Nick Mason és Richard Wright billentyűs vitte tovább. Ők és Waters egyetlen alkalommal, 2005 júliusában álltak újra össze a londoni Live 8 koncerten. Az induláskor meghatározó tag, Syd Barrett 2006-ban, Wright 2008 szeptemberében hunyt el.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO