Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Júliusban minden szerda este Borszerda az MNG-ben

2023. július 01.

Rendhagyó múzeumi programokkal várja a közönséget július mindegyik szerda estéjén a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) nyári programsorozata, a Borszerda.

    Négy héten át különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések és előadások, élő zene és borkóstoló várja a művészetkedvelő látogatókat, akik a az MNG dunai teraszáról egy pohár bor társaságában élvezhetik a panorámát.
    Az idei Borszerdák tematikái különböző ellentétpárokra épülnek: a fény és árnyék, a klasszikus és kortárs, a szent és profán, valamint az öröm és bánat témakörét járják körbe az események a júliusi nyárestéken.
    Idén nyáron különleges időszaki kiállítások is láthatók a múzeumban: a Gulácsy - Na'Conxypan hercege című Gulácsy Lajo- életműtárlat és a Letűnt idők nyomában - Gulácsy Lajos, Fáy Dezső és Keleti Arthúr Itália igézetében című grafikai kiállítás.
    Az érdeklődőket minden estén tárlatvezetések várják a Gulácsy-kiállításban, illetve két alkalommal a tárlathoz kapcsolódó előadást is hallhatnak, július 12-én Bellák Gábor kurátortól, július 19-én pedig Kelen Anna művészettörténésztől.
    A másik két Borszerda esten is izgalmas témákról hallhat előadásokat a közönség: július 5-én Az impresszionizmus legnagyobb mesterei és hatásuk a 20. századi művészetben címmel Sepsey Zsófia művészettörténész, július 26-án pedig Szinyei Merse Pál művészetéről Bán Blanka művészettörténész tart előadást.
    A júliusi Borszerda estek meghívott borászatai a Pannonhalmi Főapátsági Pincészet, a badacsonyi Laposa és Málik Pincészetek, valamint az etyeki Haraszty Pincészet - a borászatok képviselőit az idei eseményeken is beszélgetésen ismerheti meg a közönség.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO