Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Július 27-én kezdődik a második ZamJam fesztivál Zamárdiban

2023. július 26.

Július 27-én, csütörtökön kezdődik, és három napon át tart a második ZamJam fesztivál Zamárdiban a nagyszínpadon magyar és külföldi legendákkal, városszerte pedig számos ingyenes programmal.

    Húsz helyszínen mintegy száz programot rendeznek. A panorámás, vízparti MOL színpadon fellép az Earth Wind & Fire Experience, Demjén Ferenc, Fenyő Miklós és Szikora Róbert, a Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal, a Budapest Bár és Bródy János.
    A panoráma színpadon a Budapest Jazz Club szervezésében érkezik a fesztiválra Hajdú Klára és Szakonyi Milán duója, a Nagy Noémi Quartet, a Nagy János Yancha Trio Gereben Zitával, Elsa Valle és a The Bakary Trio, valamint a Révész Richárd Latin Quartet és Yulaysi Miranda, illetve fellép a MüPa Jazz Showcase idei ZamJam különdíjasa, az Ineffable is. A 15 órakor kezdődő koncertek minden nap ingyenesek lesznek.
    Színesíti a fesztivált a Besúgó című sorozatot a szereplőkkel együtt bemutató házibuli, Wannabe és Get Funky party, de még Zámbó Jimmyt is megidézi Peter Srámek Zamárdi szabadstrandján. A Midlife Crisis több évtized magyar dalaival készül, és fellép a Gönczi Gábor vezette Smile Rock Circus is.
    Zamárdi kőhegyi kilátójánál ingyenesen hallható a Kiss Tibi vezette Aranyakkord, illetve Járai Márk, aki Cseh Tamás dalait adja elő.
    Az irodalmi teraszon csütörtökön Nyáry Krisztián beszélget Zajácz D. Zoltánnal, a Balatoni Krimik szerzőjével, pénteken pedig őt faggatja majd Szegő János szerkesztő-irodalmár. Július 29-én szombaton a Ketten a világ végén - Páros transzgrönlandi expedíció című kötetről Tenczer Gábor a szerzőkkel, Vámos Nórával és Rakonczay Gáborral beszélget.
    A színház kedvelőit Földessy Margit és a SZINDRA társulat Parti Impro-party című szórakoztató, interaktív improvizációs előadása is várja szombaton.
    A Zamárdi Kertmoziban július 27-én csütörtökön a kultikus balatoni filmet, A Pogány Madonnát vetítik ingyenesen. A vetítés előtt Kadarkai Endre beszélget Frenreisz Károllyal a filmről.
    A fesztiválon idén elindul a Staropramen Gasztrosétány, ahova a Balatoni Kör a régió legjobb éttermeit hívta meg, a Wine Selection Truck pedig borokkal érkezik.
    A Halott Pénzből ismert DJ Venom és vendégei a Rozmaring Kiskert Vendéglő és Pizzériában várják a látogatókat tematikus DJ szettekkel, zenetörténeti kerekasztal-beszélgetésekkel, Zamárdi nyitott éttermeiben, teraszain pedig minden nap más-más helyen bukkannak fel gitáros produkciók.
    Megrendezik idén is a II. ZamJam kispályás labdarúgó kupát, szombaton a legkisebbeket a Budavári Palotanegyed várja múzeumpedagógiai kézműves programmal.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO