Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Július 13-án kezdődik a Bánkitó Fesztivál

2023. július 12.

Július 13-án, csütörtökön délelőtt megnyitja kapuit az idei Bánkitó Fesztivál. A rendezvény július 15-ig a koncertek mellett színházi produkciókkal, beszélgetésekkel és civil szervezetek programjaival várja az érdeklődőket.

    Mások mellett a 30Y, Beton.Hofi, a Bohemian Betyars, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, a Galaxisok, a 6363, Barkóczi Noémi, Dé:Nash, Damara és az Elefánt is fellép az idei Bánkitó Fesztiválon.
    A fő helyszín újra a Tószínpad lesz, a rendezvény történetében először 23 óráig fognak zajlani programok a tóparton. A tábor területén különleges színpadi elrendezésben lesz látható és hallható az Analog Balaton, a Platon Karataev, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, a Jazzbois, a Freakin' Disco, a Hakumba, az Obroni, a Samurai Drive és Vecsei H. Miklós csapatának koncertszínházi előadása, a QJÚB.
    A Bánkitó legújabb színpadán adnak műsort a hazai trap-rap-hiphop színtér Z generációs képviselői: Sisi, Bongor, Co Lee, az OTL-ből Filo, Atka, Nasiimov és Ekhoe. Őket a Kolibri, Hundred Sins és a Felső Tízezer egészíti ki. Ugyanezen a színpadon a Totem Tribe (MEO Culpa, Moonbase Patel Disco, Vedat Akdag) és a Pure Lust (Daniel Santiago, Daniel Ban, Mirmur, Kristof Kelemen) szettjei fognak szólni a napok zárásaként.
    Idén a színházat kedvelő közönséget az új, szabadtéri helyszínen várják, ahol az előadások témái közt szerepel az alkoholizmus, a szerelem, a közösség, az aktivizmus, a magyarság és a barátság. Olyan független társulatok és rendezők vesznek részt a a fesztiválon, mint Willany Leó, a FÜGExTrafó, a Sztereo Akt, az AHA Kollektíva, Raubinek Lili és a Dioráma Csoport, Kőszegi Mária, a Trainingspot Társulat és a TÁP színház.
    Lesznek tudományos előadások és beszélgetések, amelyek a klímaválsággal, a fenntartatósággal, a gyerekek közösségi-média használatával foglalkoznak, de lesz szó az oktatás vagy a tanári pálya jövőjéről is.
    Lehet továbbá jógázni, kreatív és kézműves workshopokon megtanulni a szitanyomást, a zine készítést vagy a batikolást, a fesztivál nyilvános terei pedig idén is kortárs képzőművészeti kiállításoknak adnak helyet. A gyerekprogramok között lesz mesekoncert és gyerekszínházi előadás, a pécsi mese-tér-kép pedig a kortárs mesék és a vizuális művészet összehangolásán alapuló alkotó foglalkozást tart.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO