Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

JUICE, amire a tested vágyik – Megjelent Mattheisen Mária könyve 1.

2020. február 24.

A táplálék testünk energiaforrása, de még ennél is több lehet – eszköz a regenerálódásra. Erre a gondolatra építve született meg Mattheisen Mária, Magyarország első juice terapeutájának első könyve, a JUICE, amire a tested vágyik, amely személyes és üdítően könnyed stílusban közelíti meg az “az vagy, amit megeszel” már jól ismert alaptételét. Ezúttal a “megiszol” kap új szerepet és kerül fókuszba, a szerző ugyanis a préselt levek fogyasztásának előnyeit, gyors és hatékony életminőségjavító hatását osztja meg olvasóival, akik a kötet révén egy változatos receptgyűjteménnyel is gazdagodnak.

Az okleveles holisztikus ’health coach’, más néven egészségmentor nyomtatott, illetve online formában is elérhető összefoglalója arra világít rá, hogy a megfelelő eszközök és célirányosan válogatott összetevők, friss zöldségek, gyümölcsök segítségével könnyen és rövid idő alatt javíthatunk közérzetünkön, megjelenésünkön, illetve megoldást kaphatunk akár konkrét egészségügyi problémákra is. Mattheisen Mária könyvéből azt is megtudhatjuk, hogy a frissen préselt, gazdag tápértékű levek, sok esetben akár önálló étkezések kiváltására is alkalmazhatóak, ráadásul nemcsak táplálják, tisztítják, energizálják és védik szervezetünket, de ínycsiklandó ízélményeket is tartogatnak. A juice-fogyasztással tehát – a zamatos, változatos ízeknek köszönhetően – a gasztronómiai örömök sem tűnnek el, csupán átalakulnak. Valójában a frissen préselt levek “élő ételek”, amelyek aktív emésztőenzimeket, pigment és ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak. Működésüket tekintve, ezek többletenergiával látják el testünket – a fogyasztástól számított 15-20 percen belül már eljutnak szervezetünk összes sejtjéhez, így megspórolják számunkra az emésztésre fordított energia egy részét. Ezeknek az értékes anyagoknak az ellensége a hő - főzés hatására elbomlanak. A nyersen fogyasztott, hőkezelés nélküli zöldségekben és gyümölcsökben azonban az enzimek aktívak maradnak, csökkentik az emésztőrendszerre háruló energiaigényes feladatokat, így annak lehetősége van regenerálódásra, a szervezetnek pedig több energia jut a gyógyulásra, karbantartásra. Mattheisen Mária kötetében hangsúlyozza, hogy valójában nem maguk a juice-ok gyógyítanak, csupán segítséget nyújtanak a megfelelő tápanyagok szállításában a szervezet számára, hogy ezekkel felvértezve önmagát gyógyítsa. A személyes tapasztalatokra támaszkodó szerző arról is beszámol, hogy a juice-fogyasztás megkezdésével a felépülési folyamat azonnal elindul és a változás már rövid időn belül érezhető. Ez a fordulat, az esetleg rég nem látott vendégként érkező jó közérzet és a változatos, finom ízek felülírják korábbi bűnös szokásaink élvezeti értékeit – a tőlük való búcsú így végül nem is kényszer, hanem egy kellemes és természetes folyamat magától értetődő eredménye. „Azt szinte mindenki tudja, hogy az egészsége érdekében mi az, amiről nagyjából le kellene mondania. Azt is, hogy elvileg több zöldséget kellene fogyasztania, többet aludnia, többet mozognia... De az, hogy hogy kezdjen hozzá, több okból is, már egy nehezebb kérdés. Úgy gondolom, hogy amivel én foglalkozom, az segít elindulni egy olyan úton, ami később finomítható, tovább hangolható, egyénre szabható, és amiről minden bizonnyal már nem szeretnénk visszafordulni” – mondja Mattheisen Mária.

Mattheisen Mária könyve tehát többféle választ is ad arra, miért lett olyan népszerű manapság a nyersen préselt ivólevek fogyasztása. Ez a szívvel és a szerző legjobb tudása szerint összeállított, modern, friss hangvételű olvasmány és sokszínű receptgyűjteménye azért született, hogy energizáló és ínycsiklandó megoldásokat adjon különféle egészségügyi, testsúly-, közérzet-, illetve motivációs problémákra. A nyomtatott és online formában is elérhető JUICE, amire a tested vágyik, egyedülálló ismeretanyagával segíthet abban, hogy fokozatosan, apró lépésekkel, felvértezzük szervezetünket számos külső ellenséggel szemben, gyökeresen javítsunk életminőségünkön – új, váratlan energiákkal töltődjünk fel.

A könyv szerzőjéről bővebben

Mattheisen Mária okleveles holisztikus health coach, más néven egészségmentor és juice terapeuta. Tanulmányait többek között az Institute for Integrative Nutrition egészség- mentor képzésén végezte, amely során több táplálkozással és praktikus életmóddal kapcsolatos elméletet sajátított el, ezután szakosodott a kulináris táplálkozástudomány és a léterápia irányába. A Mattheisen Mária által kidolgozott programokkal, személyre szólóan összeállított hidegen préselt levekkel és egyszerű, ízletes, antitápanyag-mentes receptekkel segít ügyfeleinek a civilizációs betegségek testi és lelki ártalmait csökkenteni, és életmódjuk megváltoztatásával egészségüket megőrizni, javítani vagy helyreállítani.

A JUICE, amire a tested vágyik életmódjavító könyv nyomtatott és digitális formában is megvásárolható a www.juiceamireatestedvagyik.hu oldalon, árusítja a www.topjuicers.hu, a  Börze Étterem és Kávéház és a 36 Bisztró is.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO