Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Jótékonysági műsorral nyitja meg 25 éves jubileumi évét a Magyar Nemzeti Cirkusz!

2019. március 05.

Különleges programok előzik meg az ünnepi gálaműsor országos turnéját, amely hagyományosan Budapestről indul el. Tudomány a porondon, állatvédelmi előadás, majd jótékonysági főpróba az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány javára.

Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkusza a Magyar Nemzeti Cirkusz idén ünnepli 25 éves fennállását. A jubileumi gálaműsort 22 városban mutatják be, több mint 200 alkalommal. Az előadássorozat első állomása Budapesten lesz a Pólus Center melletti területen március 14-én, ahol egészen március 17-ig állomásoznak.

1995 óta az országos turné minden év március közepén Budapesten veszi kezdetét, ahol ezúttal számos extra programmal is készülnek. Március 12-én 11 órától Tudomány a porondon címmel interaktív cirkuszi órát tartanak kémia, fizika, biológia és irodalom szakos tanárok, akik az előadások során látott nem mindennapi trükkök mögött álló törvényeket, érdekességeket mutatják be a diákoknak, akik ki is próbálhatják a cirkuszi eszközöket a Nemzeti Cirkusz porondján. Március 13-án az idén először Ifj. Richter József cirkuszigazgató német nyelven tart állatvédelmi órát a budapesti Állatorvostudományi Egyetem hallgatóinak. Az előadás nem zárkörű, így az egyéni és családos érdeklődők is részt vehetnek rajta. A különleges órán testközelből figyelhetik meg a zsiráfokat, afrikai elefántokat, zebrákat vagy a tevéket. Ilyen gyakorlati órára Magyarországon máshol nincs lehetőség, hiszen az állatkertekben nem annyira szelídek ezek az állatok, hogy közvetlen közel lehessen menni hozzájuk. "Szeretnénk hozzájárulni az egyetem gyakorlati oktatásához, hogy a hallgatók a különleges állatfajokat is jobban megismerjék." - foglalja össze Ifj. Richter József, aki azt is elárulta, hogy március 13-án 18 órától a premier előtt jótékonysági főpróbát tartanak. A cirkusz számára már hagyomány, hogy a főpróba teljes bevételét az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány számára ajánlja fel. Az előadást csupán 500 Ft-os támogatói tombolajegy vásárlásával lehet megtekinteni, és bónuszként a műsor végén értékes nyereményeket sorsolnak ki. A 25 éves Jubileumi Gálaműsor országos premierjét március 14-én tartják, és ezt követően március 17-ig vendégszerepel a 15. kerületben, a Pólus Center melletti területen.

Bővebb infók

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO