Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Január 14-ig látható a Nemzeti Galériában a Barabás Miklós-kiállítás

2024. január 06.

A Barabás Miklós, a 19. századi magyar képzőművészet egyik legmeghatározóbb mesterének műveit bemutató A rajz mestere című tárlat január 14-ig látható a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

    A kiállítás tavaly szeptemberben, Barabás Miklós halálának 125. évfordulója alkalmából nyílt meg. A 125 művet felvonultató tárlat - néhány ismert festmény mellett - elsősorban olyan rajzokat és akvarelleket mutat be, amelyekkel korábban még nem találkozhatott a közönség.

    Mint írták, a kiállítás átfogja a teljes grafikai életművet: így a korai munkák mellett Barabás itáliai képei, a pályafutása csúcsára érő művész akvarelljei, a korabeli fürdőéletet bemutató grafikái, litografált arcképeinek sorozata, valamint Barabás néhány késői alkotása is megtekinthető a tárlaton.

    A kiállítás érdekessége, hogy a rajzok, akvarellek közül néhány egészen nagy méretben, illetve nagyító segítségével is tanulmányozható a kiállítótérben.

    A tájékoztató szerint a kiállításhoz kapcsolódóan január 9-én 19 órától online tárlatvezetésen ismerhetik meg az érdeklődők Barabás Miklós művészetét, január 10-én 16 órától Hessky Orsolya, január 12-én 16 órától pedig Dsupin Luca, a kiállítás kurátorai mutatják be a tárlatot, valamint január 13-án 15 órától Bellák Gábor művészettörténész Barabás és Petőfi címmel tart előadást 19. századi művészetünk és irodalmunk két jelentős alakjáról.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO