Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Ínyenc Gastro43 Sétány nyílt az eplényi sípályánál

2021. február 10.

Gianni Annoni olasz éttermének, a Trattoria Pomo D’Oro-nak a finomságai közül is csemegézhetnek az ínyencségek szerelmesei az eplényi Síaréna hangulatos Gastro43 Sétányán. Útjára indult ugyanis a Gastro43 kampány „Láss vendéglőt, láss vendéget!” jótékony kezdeményezése, amely ebben a sokakat érintő nehéz helyzetben a hazai vendéglátóegységek felkarolását tűzte ki célul.

„Az elmúlt időszak főleg mentálisan, pszichésen nehéz nekünk, hiszen a mi napi mozgatórugónk, hogy személyes kapcsolódásunk van a vendégeinkkel és ezáltal adunk még jelentősebb értéket a frissen készült ételeinknek. Én hiszek abban, hogy a vendéglátás hamarosan újraéled, most ugyan van egy kis kényszerleállás, de később szerintem pozitív változások következnek be. Most türelmet és egymásra figyelést tanulunk, minket a törzsvendégeink támasza tartott életben az utóbbi hónapokban. Ez egy adok-kapok szituáció, egymást próbáljuk felkarolni, és folyamatosan új lehetőségeken törjük a fejünket, hogy fenntartsuk a gasztronómia iránt érzett szerelmünket, valamint a csapatszellemet” – mondja Gianni Annoni, a Trattoria Pomo D’Oro tulajdonosa.

A Gastro43 program megálmodói a vendéglátóhelyeket sújtó jelenlegi helyzetben konyhát, teret, de leginkább lehetőséget szeretnének biztosítani a piac azon szereplői számára, akik ellehetetlenültek az elmúlt időszakban.

„Nagyon örülünk a februári eplényi kitelepülési lehetőségnek, ugyanis a házhozszállítás mellett ez most egy új kaput nyit meg előttünk. Együtt lehetünk a csapattal a menüsor kitalálásában, ami lelkileg sokat jelent nekünk, kimozdulhatunk és találkozhatunk újra a vendégeinkkel, amit már nagyon várunk. A Gastro43 programja oxigént és hitet ad nekünk abban, hogy ez a nehéz időszak hamarosan véget ér. Jó érzés, hogy Eplényben új vendégeknek is megmutathatjuk, milyen az igazi olasz konyha. Mivel én hegyi gyerek vagyok, a téli sportok is nagyon közel állnak hozzám, így a helyszín is ad egy plusz löketet nekem. Egyszerű ételekkel készülünk, tésztákkal, könnyű levesekkel, szendvicsekkel, amikbe, ha beleharapsz, megelevenedik előtted Olaszország” – mosolyog Gianni.

„(L)egyél Te is Gasztrohős!” és mentsd meg barátaiddal a kedvenc éttermed! Az eplényi Síarénában nem csak a téli sportok örömeinek lehet hódolni, hanem a gasztroélvezeteknek is. Ugyanis tervezetten a síszezon végéig birtokba veszi a Síaréna konyháit a hazai vendéglátás legjava. Sőt, a sportolási lehetőségeken túl, kikapcsolódásként részt vehetsz egy ínyenc gasztrosétán is a sípálya mellett végig vezető Gastro43 Sétányon, és ezzel a kirándulással is támogathatod a vendéglátóhelyek életben maradását” – mesél a programról Soós Csaba, a kezdeményezés ötletgazdája.

A Gastro43 nem csak egy kampány, hanem küldetés az éttermekért. Egy mankó a gazdasági túlélésre, egy lehetőség, hogy a vendéglátósok fenntartsák a személyes kapcsolatot a vendégeikkel és fizikálisan, mentálisan, valamint lelkileg is kiszakadhassanak a bezártságból. Egy-egy étterem, bistro csapata előre egyeztetett időszakban díjmentesen használhatja a tökéletesen felszerelt konyhákat.

„És, hogy kikkel találkozhatnak a gasztroőrült sportrajongók? Február 5-14. között a MazelTov és a Tereza tüzes menüje lesz terítéken a Parázs grill terasznál, február 11-14. között a MÁK finomságai települnek ki a Holle Anyó étterembe, február 18-20. között a Rózsakert Étterem hozza el legjobbjait Esztergomból, majd február 26-28. között olaszos hangulatot teremtünk Giannival és a Pomo D’Oro-val. De nálunk fognak vendégeskedni többek között a BRKLYN, a Padron Tapas Bar séfje is, és reményeink szerint egyre többen fognak csatlakozni a kezdeményezésünkhöz. Lelkiismeret-furdalásnak és kalória számolásnak itt nincs helye, ugyanis a sípályán minden ínyencséget ledolgozunk!” – invitál mindenkit Soós Csaba.

Forrás: Just Creative

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO