Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Ingyenes vetítéseken mutatják be a KAFF díjnyertes rövidfilmjeit Budapesten

2023. szeptember 18.

A nyáron megrendezett 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) díjnyertes alkotásaiból láthatnak válogatást szeptember 21. és 27. között az animációs műfaj kedvelői Budapesten,a Cinema MOM moziban.

    A Kecskemétfilm és a Cinema MOM együttműködésében megvalósuló ingyenes vetítéssorozattal a díjazott alkotók mellett Mikulás Ferenc előtt is tisztelegnek, aki a Pannónia Filmstúdió kecskeméti műtermének 1971-es alapítása óta, fél évszázadon át irányította a világhírűvé vált animációs műhely munkáját.
    Az összeállításban szerepel Alexander Gratzer In the Upper Room című alkotása, mely az animációs filmfesztiválon a legjobb forgatókönyv díját nyerte el. Szintén láthatják az érdeklődők Fábián Nikolett Nyugvó köd című rövidfilmjét, amely a legszínvonalasabb képi formanyelv díját kapta.
    A Cinema MOM moziban levetítik Palotás Adél Fények című filmjét, mely a legjobb diákfilmnek járó elismerést kapta, és Szucher Ágnes Szerelem a korona idején című alkotását, amely diákfilmes különdíjban részesült.
    Szerepel a válogatásban Egely Katalin Canticuénticos - Para saber que Te quiero (Hogy tudd, szeretlek) című alkotása, amely a legjobb alkalmazott animáció díját nyerte el, valamint a kategória különdíjasa, Fillér Máté Tót Endre: Miért festek című rövidfilmje.
    Láthatja a közönség a legjobb magyar televíziós sorozat Bálint Ágnes-díját elnyerő munkát, Buzási Gyopár Orsolya Szerintemezazegész: Szorít a ház című alkotását, valamint Glaser Kati Városi legendák: Zongorizmus című művét, amely a kategória különdíjában részesült.
    A vetítéssorozatban szerepel Mira Zénó Fox Tossing című alkotása, mely a Magyar Filmkritikusok díját kapta, valamint Hegyi Olivér A szív kertje című filmje, mely a legjobb rövidfilmnek járó díjat és a Magyar Filmkritikusok különdíját is elnyerte.
    A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával megvalósuló Best of KAFF vetítésekre a belépés díjtalan, helyre szóló regisztrációs jegyek online foglalhatók a Cinema MOM honlapján.
     Az alkotásokat történetük és képi világuk miatt elsősorban felnőtt nézőknek ajánlják. Bővebb információk az esemény Facebook-oldalán találhatók - áll az összegzésben.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO