Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Ingyenes síeléssel és felszentelt pályákkal nyitotta meg a szezont az eplényi Síaréna Vibe Park

2021. december 13.

Eplényben síelni most duplán biztonságos: egyrészt nem kell külföldre utazni, hiszen Magyarországon is modern, hangulatos és izgalmas pályarendszer fogadja a csúszni vágyókat, másrészt a hegyet és a szezon kezdetét megszentelte egy apát is. Dékány Árpád Sixtus, ciszterci szerzetes, a Zirci Ciszterci Apátság volt apátja csúszott idén először az A1-en, és ez a rítus garantálja, hogy áldott hangulatban teljen a szezon, balesetmentes sportolással.

Az eplényi Síaréna Vibe Park  ingyenes nappal nyitotta a téli szezont. Ragyogó idő, friss hó és meleg tea fogadta a kilátogató síelőket és snowboardosokat, s bár egyelőre csak az A1-es pályán lehetett csúszni, a hütték és falatozók még zárva tartottak, azért a legnagyobb hórajongók már otthon érezték magukat az első, családias hangulatban telt napon is. Pénteken és hétvégén már nagyobb volt a pörgés, kinyitottak a vendéglátóhelyek, a kölcsönző, és az oktatás is a síelők rendelkezésére állt, és az igazi hóesés csak még hangulatosabbá varázsolta a hegyen töltött időt.

Dr. Paksi Piroska ügyvezető szerint az idei év is a hazai téli sportolásnak kedvez.
„A fejlesztéseknek köszönhetően ma már európai színvonalú síparadicsom fogadja a hozzánk látogatókat. 8000 méternyi pálya, 51 hóágyú garantálja az alpesi hangulatot.  Sikeres szezonra számítunk, hiszen minden körülmény adott ahhoz, hogy sok látogatónk legyen. Eplényhez nem kell külföldre menni, ideális kezdőknek és újrakezdőknek, gyakorolni vagy csak kiélvezni, hogy a pályák könnyen elérhetők, és a hangulat évről évre jobb a fejlődő infrastruktúrának, a kiegészítő programoknak és a színvonalas vendéglátóegységeknek köszönhetően.”

A Síaréna Vibe Park hétfőtől-szombatig 9-19 óra között, vasárnap pedig 9-18-ig várja a téli sportok szerelmeseit. A fejlesztések miatt egyelőre csak az Audi főbejárat és az A1-es pálya üzemel, mely teljes hosszában síelhető. Tetejére négyszékes ülőlifttel lehet feljutni. A belépőjegyet online és a helyszínen is meg lehet váltani, a munkatársak a járványhelyzet miatt továbbra is a cashless rendszert javasolják fizetésre. Bankkártyával vagy feltöltőkártyával is lehet fizetni mind a pályahasználatot, mind a vendéglátóhelyeket illetően. A szervezők több újítással is készülnek: fedett terek, megújuló gasztronómiai kínálat fokozza a kellemes hangulatot, és hétvégente gyermekmegőrző is működik majd a szülők nagy örömére. Idén már arra is lehetőség nyílik, hogy sportos barátainknak, családtagjainknak Síaréna Vibe Park utalványt ajándékozzunk, melyet a létesítmény bármely szolgáltatására felhasználhatunk, legyen szó jegyvásárlásról, kölcsönzésről, oktatásról vagy gasztronómiáról. Ne habozzunk, irány Eplény, csúszásra fel!

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO