Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Indul a Godot Art Expo - Fogadj örökbe egy képzőművészt!

2023. október 06.

Az alkotó és a befogadó közötti szorosabb kapcsolat kialakításában nyit új fejezetet a Godot Kortárs Művészeti Intézet úttörő kezdeményezése. Az október 18-29 közötti Godot Art Expon a látogatók nemcsak a műalkotásokat fedezhetik fel, hanem közvetlen kapcsolatba léphetnek az alkotókkal is, támogatva pályájukat, hozzájárulva a művészet jövőjéhez.

     Az év egyik legmeghatározóbb művészeti eseménye, a Godot Art Expo egy egyedülálló kezdeményezéssel igyekszik az alkotó és befogadó, a művész és a művészetre nyitott közönség közötti kapcsolatot elmélyíteni. A „Fogadj örökbe egy képzőművészt!" koncepció új lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerhessék a kortárs tehetségeket, támogatva pályájukat, hozzájárulva a művészet jövőjéhez. „A látogatók azzal, hogy megvásárolnak egy műtárgyat, "örökbe fogadják" a művészt, ezzel személyes kapcsolatot teremtve az alkotó művészi világával” – mondta Laczkovich Borbála, az Intézet művészeti vezetője. Az örökbefogadás nemcsak a művészeknek, hanem a vásárlóknak is előnyöket kínál, hiszen bepillantást nyerhetnek az alkotók életébe, követhetik a művész alkotói folyamatainak változását és pályafutásának mérföldköveit.

     A Godot Art Expo mindehhez egyedülálló választékot kínál, hisz’ az októberi rendezvényen 200 tehetséges fiatal képzőművész több mint 2000 alkotását válogatták be a Godot Intézet nyilvános pályázatára jelentkezők közül. A művek "gerilla áron" kaphatók, így az érdeklődők kivételes alkotásokat szerezhetnek be kedvező áron. A vásárlással közvetlenül támogathatják a fiatal művészek karrierjét, elősegítve az alkotói közösség fejlődését.

    A Godot Kortárs Művészeti Intézet jóval több, mint csupán egy kiállító tér. Legújabb kezdeményezésével is azt a komplex művészettámogató ökoszisztémát kívánja tovább erősíteni, amely a fenntarthatóság szempontjait szem előtt tartva nyújt megoldást arra, hogy az alkotók a művészetükből éljenek és ennek révén legyenek ismertek, elismertek.

    A Godot Art Expo október 17-én már egy különleges 0. napi programmal várja az érdeklődőket, ahol a fogyasztható művészet is valósággá válik és október 18. és 29. között tart nyitva a Godot Kortárs Művészeti Intézet Óbudai (Fényes Adolf utca 21.) magánmúzeumában.  Bővebb információ itt található.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO