Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Indul a Danubia Zenekar nyári szezonja – Budapesten, vidéken és online

2021. június 03.

A zömében még szabadtéri, de már közönség előtt zajló hangversenyek mellett továbbra is aktív online jelenléttel folytatja munkáját a Zenekar, Út a zenéhez programjához tartozó, június 1-től előfizetős weboldalán pedig a rengeteg koncertvideón és az élő koncertközvetítéseken túl új Hűségprogramot is kínál  felhasználóinak.

Az ingyenes próbaidőszak lezárultával a Danubia Zenekar világszinten is egyedülálló, Út a zenéhez weboldalának videói, online koncertközvetítései június 1-től előfizetési díjért érhetők el. A weboldalon nem csupán a hangulatok szerint csoportosított, dinamikusan bővülő videótár és online előadások állnak korlátlanul az előfizetők rendelkezésére, de a felhasználók előfizetésükkel egyben a Danubia Zenekar nevelési programját is támogatják, amelynek keretein belül a Zenekar az iskolákba is szeretné elvinni az oldal továbbfejlesztett, oktatási célú verzióját.

Az előfizetők számára június 6-án 18 órától ismét megtekinthető lesz A zenegyűlölő 1.0 című szimfonikus zenei stand-up koncert, amelynek folytatását (A zenegyűlölő 2.0 – Operasokk) első alkalommal, július 28-án a Művészetek Völgyében mutatja be a Danubia Janklovics Péter színész-humorista, Rőser Orsolya Hajnalka (szoprán) és Ninh Long (tenor) közreműködésével, Hámori Máté  vezényletével. Ugyancsak a kapolcsi fesztivál keretében lesz látható a Hangfestett történetek Lackfi Jánossal című ifjúsági előadás és a Best of Haydn című zeneszerzőporté, amelyben Sáfár Orsolya szopránt, valamint a Zenekar trombitaművészét, Csizmadia Sándort hallhatjuk, a házigazda pedig ezúttal is Eckhardt Gábor lesz.

Sóhajok és bűvölet elnevezésű koncertjével júliusban vidéki turnéra indul a Danubia a Filharmónia Magyarországgal együttműködésben. Július 3-án Miskolcon, 5-én Szegeden, 9-én Veszprémben, majd 10-én Pécsett adnak elő versenyműveket, Stamitz, Rieding, Taffanel, Beriot és Mozart egy-egy szerzeményét. A koncerteken Pusker Júlia (hegedű) és Bálint János (fuvola) játékát hallhatjuk, az esteket Hámori Máté vezényli.

Még ugyanebben a hónapban, július 18-án a Zenekar a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon rendhagyó koncerttel tiszteleg a 230 éve elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart előtt. A Mozart 230 filmzenei koncert showban a zene mellett a mozgókép varázsát is felhasználják a legendás zeneszerző megidézésére, miközben Milos Forman Amadeus című világhírű filmjének zenéit hallgathatjuk.

A végre közönség előtt megtartandó koncertek mellett a Danubia Zenekar online jelenléte sem csökken. Folyamatosan készülnek A zene, az kell sorozat online énekórái, amelyekben Hámori Máté az iskolás korúakat vezeti be a klasszikus zene rejtelmeibe, segítve ezzel az ének-zene oktatást. A Kamara a karmesterrel sorozatban a Danubia Zenekar tagjait ismerhetjük meg közelebbről: minden epizódban egy-egy muzsikussal beszélget és kamarazenél Hámori Máté karmester.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO